Antalya Valiliği, Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü’nden aldığı bilgiye dayanarak, Antalya’nın iç kesimlerinde öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli gökgürültülü sağanak yağışların beklendiğini duyurdu. Vatandaşlara dikkatli olmaları yönünde uyarıda bulundu.

Yeni Ehliyet Yaş Sınırı: Bu Yaşın Üstündekiler Araç Kullanamayacak! Yeni Ehliyet Yaş Sınırı: Bu Yaşın Üstündekiler Araç Kullanamayacak!

Antalya'da daha önce yaşanan şiddetli yağışlar birçok sel olayına sebep olmuştu. Yağmursuyu birikintileri ve drenaj çalışmaları kentin dört bir yanında gerçekleştirilerek, olası sorunların önüne geçilmeye çalışılıyor.

VALİLİKTEN GELEN UYARILAR

Geçmiş dönemlerde yaşanan sellerde birçok vatandaş zarar görmüş, bazı binalarda hasar oluşmuştu. Antalya Valiliği, öğleden sonra beklenen şiddetli yağışlarla aynı sorunların yaşanmaması için yetkililere ve vatandaşlara tedbirli olmaları gerektiğini belirtti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, “Öğle saatlerinden sonra görülecek olan gökgürültülü sağanak yağışların Antalya’nın iç kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olacağı tahmin edilmektedir. Ani sel, su baskını, yıldırım, hortum, dolu ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.