Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nde belirtilen eğitim süreçleri resmen başladı. Eğitici eğitimlerinin tamamlanmasının ardından, şimdi sıra öğretmen eğitimlerine geldi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 öğretim yılı için öğretmen seminerlerinin tarihlerini belirledi. Bu seminerler, okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf, lise hazırlık ve 9. sınıf düzeyinde uygulanacak Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne dair genelgede yer aldı.

2024-2025 Öğretmen Seminerleri Ne Zaman Yapılacak?

MEB tarafından yayımlanan genelgeye göre, öğretmenlerin eğitimi 2-6 Eylül 2024 tarihleri arasında mesleki çalışma döneminde gerçekleşecek. Bu eğitimler, il millî eğitim müdürlükleri koordinesinde düzenlenecek. Söz konusu sınıf düzeylerinde ders veren öğretmenler için planlanan bu seminerler, birinci dönem ara tatilinde de devam edecek. Eğitimler, il ve ilçe millî eğitim müdürlükleri tarafından branş temelli olarak en fazla 50 kişilik gruplar halinde organize edilecek.

Bizi Birleştiren Hayat Gerçek Bir Hikaye Mi, Uyarlama Mı? Konusu Ne? Nerede Çekildi, Oyuncuları Kimler? Bizi Birleştiren Hayat Gerçek Bir Hikaye Mi, Uyarlama Mı? Konusu Ne? Nerede Çekildi, Oyuncuları Kimler?

Eğitimler Online mı, Yüz Yüze mi Olacak?

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında yapılacak eğitimlerin büyük bölümü yüz yüze gerçekleştirilecek. İl millî eğitim müdürlükleri, tüm kademelerdeki okul yöneticilerinin Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Ortak Metni'ni incelemelerini sağlayacak. Yöneticilere yönelik eğitimlerde, modelin yapı taşları ve temel yaklaşımı konusunda bilgilendirme ve müzakereler gerçekleştirilecek. Bu eğitimlerin, 1 Eylül 2024 tarihine kadar tamamlanması planlanıyor.