Çek Jimnastikçi Natalie Stichova'nın Neuschwanstein Şatosu'ndaki Selfie Faciası! Çek Jimnastikçi Natalie Stichova'nın Neuschwanstein Şatosu'ndaki Selfie Faciası!

Kurban Bayramı'nın yeni yılda ne zaman idrak edileceği, birçok vatandaşın merakla beklediği bir konu. Hem dini görevlerini yerine getirmek hem de tatil planlamalarını yapmak isteyenler için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan 2025 dini takvimi büyük önem taşıyor. Peki, 2025 Kurban Bayramı hangi tarihlerde kutlanacak?

2025 Kurban Bayramı Hangi Tarihlerde?

2025 yılında Kurban Bayramı, 6 Haziran Cuma günü başlayacak ve 9 Haziran Pazartesi günü sona erecek. Bu tarihlerde Müslümanlar, dini vecibelerini yerine getirirken, aynı zamanda tatil planlarını da yapabilecekler.

Kurban Bayramı’nın Dini Dayanağı Nedir?

Kurban, Kur'ân-ı Kerîm, Sünnet ve icmâ ile sabit bir ibadet olarak kabul edilmiştir. Hicretin ikinci yılında meşru kılınan bu ibadet, Hz. Peygamber (s.a.s.) tarafından da her yıl yerine getirilmiştir. Kur'ân-ı Kerîm'de kurban ibadetiyle ilgili şu ayetler yer alır: “Allah’ın kendilerine rızık olarak verdiği (kurbanlık) hayvanlar üzerine belli günlerde (onları kurban ederken) Allah’ın adını ansınlar…” (el-Hac, 22/28). Bu ayet, kurban ibadetinin önemini vurgularken, bu ibadetin Müslümanlar arasında yaygın olarak yerine getirildiğini de gösterir.

Kurban İbadetinin Fazileti Nedir?

Sahih hadis kaynaklarında yer alan bilgilere göre, Hz. Peygamber (s.a.s.), Kurban Bayramı'nda Allah katında en sevimli ibadetin kurban kesmek olduğunu ifade etmiştir. Kesilen kurbanın, Allah katında makbul bir ibadet olduğu ve hayvanın her parçasının kişinin hayır hanesine yazılacağı belirtilmiştir (Tirmizî, Edâhî, 1 [1493]; İbn Mâce, Edâhî, 3 [3126]).