Adana'da hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, nemle birlikte hissedilen sıcaklık 50 dereceyi aştı. Bu zor şartlarda Adanalılar, klimasız araçlarla mücadele etmekte zorlanıyordu. Ancak Adana'da bir tamirci, kliması olmayan araçlar için yenilikçi bir çözüm geliştirdi.

ÇÖZÜM OLMAZSA KİMSE ARACINA BİNEMEZ

Adana'da tamirci ustası Fatih Demiryürek, kliması olmayan araçlara ev tipi klima takmaya başladı. Demiryürek, "Tavanlarını kesmek suretiyle klimayı aracın üzerine yerleştiriyoruz. Monte ettiğimiz klimalar, normal evlerde bulunan 9 bin BTU'luk klimalar. Normal araç klimalarından daha soğuk hava üfleyerek Adana sıcağında insanları serinletiyor. Herhangi bir sorun yaşamıyoruz. Adana sıcaklarına bu çözüm olmazsa kimse aracına binemez" dedi.

2022 MODEL ARACA BİLE KLİMA TAKTIK

Bu çözüm, özellikle eski model araç sahipleri arasında büyük ilgi gördü. Ev tipi klima taktırmak isteyenler için maliyetin 22-23 bin TL arasında olduğu belirtildi. En eski klima takılan aracın ise 1972 model Tofaş Murat 124 olduğu öğrenildi. Demiryürek, "Yeni model araç almak istemeyen ve klasikten vazgeçmeyenler genelde klima taktırıyor. Model fark etmiyor, 1969 model araca kadar bu klimaları takabiliriz. Kliması olmayan 2022 model araca bile klima taktık ve müşteri sorunsuz kullanıyor" şeklinde konuştu.

Pro Beach Tour Mersin Etabı Sona Erdi: Kızkalesi'nde Büyük Heyecan Pro Beach Tour Mersin Etabı Sona Erdi: Kızkalesi'nde Büyük Heyecan