Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adana Valiliği ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, göreve geldikleri 2 Temmuz tarihinden itibaren yollarda olduklarını ve vatandaşlarla bir arada bulunduklarını belirtti. İlk ziyaretlerini Malatya, Maraş ve Hatay'a yaptıklarını hatırlatan Kurum, bu hafta da Adıyaman, Gaziantep, Kilis ve Osmaniye'de vatandaşlarla buluştuklarını ifade etti. Kurum, Adana'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Adana bize çalışma azmi verir. Sizlerden aldığımız azimle; tüm deprem bölgesinde yaşanan acılarımızı sarmak için gece gündüz çalışıyoruz" dedi.

KONUT TESLİMATLARI DEVAM EDİYOR

Mersin'de Emlak Sektöründe Devrim: Elektronik İlan Doğrulama Sistemi Tanıtıldı Mersin'de Emlak Sektöründe Devrim: Elektronik İlan Doğrulama Sistemi Tanıtıldı

Bakan Kurum, deprem bölgesinde inşa edilen konutların durumuna ilişkin bilgi verdi. Şu ana kadar 76 bin konutun teslim edildiğini belirten Kurum, yıl sonuna kadar 200 bin konutun teslim edileceğini vurguladı. "Bugün şükürler olsun deprem bölgesi güçlü bir şekilde ayağa kalkıyor. 11 ilimizde 276 bin yuvamız, dükkanlarımız tüm hızıyla yükseliyor" diyen Kurum, 2025 yılının sonuna kadar teslim edilmeyen tek bir konut veya iş yeri kalmayacağını belirtti.

ADANA'DA YENİ KONUTLAR YAPILACAK

Adana özelinde 2 bin 316 yeni konut ve iş yerinin inşa edildiğini ifade eden Kurum, Tufanbeyli, İmamoğlu, Çukurova, Sarıçam, Ceyhan, Seyhan ve Yumurtalık'ta devam eden 10 bin 586 konut ve iş yerinin de hızla tamamlanacağını söyledi. Deprem bölgesinde sadece ev yapmadıklarının altını çizen Bakan Kurum, "Biz TOKİ'mizle, Emlak Konut'umuzla, İller Bankamızla; deprem bölgesinde sadece ev yapmıyoruz. Ticari alanlarıyla, kent meydanlarıyla, spor alanlarıyla, kültür ve sanat eserleriyle, devasa büyüklükte yeşil alanlarıyla; geleceğin muhteşem Türk şehirlerini de inşa ediyoruz" dedi.

DEPREMZEDELER İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Bakan Kurum, depremzede vatandaşların yüzü gülene kadar çalışmalarına devam edeceklerini belirtti. "Biz bu emanete sahip çıkmak için yollardayız. 11 ilimizin hiçbir yerinde, hiçbir kardeşimiz kendisini asla yalnız hissetmeyecek. Depremzede kardeşlerimizin yüzü gülene kadar biz gülmeyeceğiz" diyen Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye Yüzyılı idealine ulaşmak için çalıştıklarını söyledi.

ANADOLU'NUN YÜKSELEN YILDIZLARI OLACAK

Bakan Kurum, siyasetin merkezine insanı koyduklarını belirterek, "Siyaset, insana hizmet etmeyi, insanları mutlu etmeyi referans alır. Milletimizi o eski mutlu günlerine kavuşturmak istiyoruz. Devletimiz güçlüdür. Milletimiz inançlıdır ve devletine sonuna kadar güvenmektedir" dedi. 2025 yılından itibaren deprem bölgesinin Türkiye'nin kalkınma ve refah bölgesi olarak anılacağını ifade eden Kurum, 11 ilin ekonomide, istihdamda, sanayide, ticarette, tarih ve kültürde yaptığı atılımlarla Anadolu'nun yükselen yıldızları olacağını belirtti. "Rabbim bizi vatandaşlarımıza mahcup etmesin" diyerek konuşmasını sonlandırdı.