Fenerbahçe'nin satın alma opsiyonlu kiralık transferi için Al Ahli ile anlaşma sağladığı Allan Saint-Maximin, yarın İstanbul'da olacak. Suudi Profesyonel Ligi ve transfer komitesinin onayının ardından Fenerbahçe'ye imza atması beklenen Fransız oyuncunun sağlık kontrollerinin ardından resmi sözleşmeyi imzalaması planlanıyor.

Ferdi Kadıoğlu’ndan Şok Eden Sakatlık Haberi! Ne Zaman Oynayacak, sahalara dönecek? Ferdi Kadıoğlu’ndan Şok Eden Sakatlık Haberi! Ne Zaman Oynayacak, sahalara dönecek?

Fenerbahçe, Al Ahli ile Fransız oyuncu Allan Saint-Maximin'in satın alma opsiyonlu kiralık transferi konusunda anlaşmaya vardı. Suudi Profesyonel Ligi ve transfer komitesinin onayı ile transfer resmiyet kazanacak. Saint-Maximin, sağlık kontrollerinin ardından resmi sözleşmeyi imzalayacak.

MAAŞINDA BÜYÜK İNDİRİM

Suudi Arabistan basınında yer alan habere göre, Al Ahli'den 11 milyon euro yıllık ücret kazanan Allan Saint-Maximin, Fenerbahçe'ye transfer olmak için maaşında büyük bir indirime gitti. Fransız oyuncu, maaşının 7 milyon euroya düşürülmesini kabul etti. Suudi kaynaklara göre, bu 7 milyon euronun 4.5 milyon euroluk kısmını Fenerbahçe, 2.5 milyon euroluk kısmını ise Al Ahli karşılayacak.

SAĞLIK KONTROLLERİNDEN GEÇECEK

Allan Saint-Maximin'in İstanbul'a gelmesinin ardından sağlık kontrollerinden geçmesi bekleniyor. Kontrollerin ardından Fenerbahçe ile resmi sözleşmeyi imzalayacak olan Fransız oyuncu, yeni takımına katılacak. Fenerbahçe taraftarları, başarılı oyuncunun takıma katılmasıyla birlikte büyük bir heyecan yaşıyor.

SAİNT-MAXİMİN'İN KARİYERİ

Allan Saint-Maximin, futbol kariyerine Saint-Étienne takımında başladı. Daha sonra Nice ve Monaco formalarını giyen Saint-Maximin, 2019 yılında Newcastle United'a transfer oldu. Newcastle United'da gösterdiği performansla dikkat çeken oyuncu, geçtiğimiz sezon Al Ahli'ye transfer olmuştu. Suudi Arabistan Ligi'nde başarılı bir sezon geçiren Saint-Maximin, şimdi Fenerbahçe forması giymeye hazırlanıyor.