Almanya'nın Bremen şehrinde, kreş ve ilkokullarda kullanılan "sessiz tilki" işareti, bozkurt selamına benzediği gerekçesiyle yasaklanıyor. Bu karar, sessiz olmayı işaret eden bu sembolün, aşırı sağcı bozkurt işaretiyle karıştırılma riski taşıdığı gerekçesiyle alındı.

BREMEN EĞİTİM BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Bremen Eğitim Bakanlığı Basın Sözcüsü Patricia Brandt, “Sessiz tilki işaretinin hâlâ ara sıra da olsa kullanıldığı göz ardı edilemez” dedi ve çalışanlardan bu konuda duyarlı olmalarını rica etti.

NE OLMUŞTU?

ÖSYM üniversite kayıtları 2024 bitti mi, son gün ne zaman, süre uzatıldı mı, Eylül'ün kaçına kadar kayıt var? ÖSYM üniversite kayıtları 2024 bitti mi, son gün ne zaman, süre uzatıldı mı, Eylül'ün kaçına kadar kayıt var?

EURO 2024'te Avusturya ile karşı karşıya gelen Türk millilerinde Merih Demiral galibiyeti bozkurt selamıyla kutlamıştı. Bu kutlamanın ardından UEFA, Merih Demiral'a 2 maç ceza verdi. Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser ise X hesabından yaptığı paylaşımda, “Türk aşırı sağcıların işaretlerinin bizim stadyumlarımızda yeri yok” demişti.

SESSİZ TİLKİ İŞARETİ NEDEN YASAKLANDI?

DW Türkçe’nin Weser Kurier gazetesinden aktardığına göre, zararsız bir işaret olan “sessiz tilki” ile Almanya’da aşırı sağcılıkla özdeşleştirilen “bozkurt” işaretinin birbirine karıştırılma riski bulunuyor. Bu nedenle, Bremen Eğitim Bakanlığı, okullarda sessiz tilki işaretinin kullanılmaması gerektiğini belirtti.

MERİH DEMİRAL OLAYI

EURO 2024'teki bozkurt işareti kutlaması sonrası verilen ceza, Almanya'da tartışmalara neden oldu. Türk millilerinin bu selamı, Almanya’da aşırı sağcılıkla özdeşleştirildi ve sert tepkilere yol açtı.