Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen insansız hava aracı (İHA) ANKA III, bir ilke daha imza attı. 28 Aralık 2023 tarihinde ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştiren ANKA III, uçuş esnasında iniş takımlarını havada kapatarak önemli bir aşamayı daha geride bıraktı.

İsrail'in F-35 Uçakları İran'a Nasıl Girdi? İran  Neden Fark Etmedi?  Rus Basını Savunma Sistemlerini Sorguluyor İsrail'in F-35 Uçakları İran'a Nasıl Girdi? İran Neden Fark Etmedi? Rus Basını Savunma Sistemlerini Sorguluyor

TUSAŞ'tan Gurur Verici Açıklama

TUSAŞ'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Elde sensin, dilde sen; gönüldesin, baştasın. ANKA III, iniş takımlarını havada kapatarak üstün performansını bir kez daha kanıtladı ve ülkemizin savunma gücüne güç katacak yeni teknolojilere bir adım daha yaklaştırdı." ifadeleri kullanıldı.

Türkiye'nin Savunma Sanayisinde Yeni Bir Dönem

ANKA III, gelişmiş teknolojisi ve yenilikçi tasarımıyla gökyüzünde yükselmeye hazırlanırken, Türkiye'nin savunma sanayisinde fark yaratmaya devam ediyor. Her geçen gün daha da güçlenen ANKA III, vatanımızın güvenliği için gün sayıyor. Bu başarı, Türkiye’nin savunma alanındaki kabiliyetlerini bir üst seviyeye taşıyan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.