Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Gençlik Kampı ve Eğitim Merkezi'nde 11-15 yaş yaz kampı programını başlattı. Kampın bu yılki ilk misafirleri çoğunluğu Alanya'dan 32 kişilik öğrenci grubu oldu. Telefon ve bilgisayarların ekran ışığından uzaklaşarak doğayla iç içe olmanın keyfini çıkaran öğrenciler, çeşitli atölyeler, eğitimler, geziler, havuz etkinlikleri, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler, doğa yürüyüşleri, takım sporları, yüzme eğitimleri ve çeşitli oyunlarla hem eğleniyor hem de yeni şeyler öğreniyor.

DOĞADA ZAMAN GEÇİRİYORLAR

Kampta yeni arkadaşlarla tanışma, kaynaşma ve sosyalleşme fırsatı bulan öğrenciler, kamp ortamında teknolojik imkanlar olmadan arkadaşlık ilişkileri ve sosyal bağlarını güçlendirme imkanı buluyor. Belirli saatlerde telefon kullanımına izin verilen kampta, öğrenciler tabiatla iç içe olmanın farkındalığını yaşıyor.

HEM EĞLENDİRİYOR HEM ÖĞRETİYOR

Yaz dönemi gençlik kampı programları hakkında bilgi veren Eğitim Merkezi Gençlik Lideri Atanur Çelik, "11-15 yaş aralığındaki çocuk ve gençlerimiz için ‘Ekran Işığından Ağaç Gölgesine’ sloganıyla başlattığımız yaz kamplarımız yoğun ilgiyle başladı. Dört günlük kamp sürecinde öğrencilerimize çeşitli aktiviteler sunuyoruz. Havuz etkinlikleri, sportif faaliyetler ve çeşitli atölyelerimizle hem eğlendiriyor hem öğretiyoruz" dedi.

İLÇELERDEN YOĞUN İLGİ

Kampın yaz boyunca süreceğini belirten Çelik, "Tüm ilçelerimizden çocukları ve gençleri ağırlayacağımız bir program oluşturduk. Eylül ayına kadar sürecek yaz kamplarımızda gençlerimizi burada misafir edeceğiz. Tüm ilçelerden öğrencilerimizi ilçeleri için belirtilen tarihler arasında kampımıza alacağız. Kontenjanlar sınırlı olan yaz kamplarımıza talepte bulunmak isteyen vatandaşlarımız, Antalya Büyükşehir Belediyemizin sosyal medya hesaplarından ve web sitemizden başvurularını yapabilirler" diye konuştu.

ÖĞRENCİLERİN KAMP KEYFİ

Yaz kampının çok eğlenceli geçtiğini söyleyen öğrenci Berat Tuan Türker, "Burası harika bir yer. Her gün havuza giriyoruz, futbol oynuyoruz, geceleri film izliyoruz, şarkılar söyleyip sohbet ediyor, yeni arkadaşlarımızla kaynaşıyoruz. Hayvanat bahçesine de gittik, orada farklı hayvanları gördük, tanıdık ve çok keyifli vakit geçirdik. Kütüphanede kitap okuyor, akıl ve zekâ oyunları oynuyoruz. Burada olmaktan çok keyif aldık" dedi.

YAZ KAMPI TARİHLERİ

Ekran Işığından Ağaç Gölgesine Yaz Kampları, 10-15 yaş (2009-2014 yılları arasında doğanlar) arasındaki katılımcılara açıktır ve tarihleri şu şekildedir:

16-19 Temmuz: Demre, Kaş ve merkez ilçeler

Buray'dan Unutulmaz Performans Buray'dan Unutulmaz Performans

30 Temmuz - 2 Ağustos: Serik, Manavgat ve merkez ilçeler

13 - 16 Ağustos: Finike, Kumluca, Kemer ve merkez ilçeler

20 - 23 Ağustos: Akseki, İbradı, Gündoğmuş ve merkez ilçeler

27 - 30 Ağustos: Elmalı, Korkuteli ve merkez ilçeler