Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yaşayan 22 yaşındaki Vedat Kurt, 2020 yılında Antalya’da bir kaportacıda çalışmaya başladı. Ancak işler, maaşını ödemeyen işverenle yaşanan anlaşmazlıkla kötüleşti.

KORKUNÇ İŞKENCELERLE 2 GÜN GEÇİRDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Narin Güran Açıklaması: Caniler En Ağır Cezaya Çarptırılacak Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Narin Güran Açıklaması: Caniler En Ağır Cezaya Çarptırılacak

İddiaya göre, Kurt iş yerindeki 15 bin lirayı alıp İstanbul’a kaçtı. Ancak ailesine ulaşıldığında geri dönmek zorunda kaldı. Antalya’ya döndüğünde, iş yerinde Ahmet T., Osman T., Serkan T. ve Adem A. tarafından depoya kilitlendi. Elleri ve ayakları bağlanan Kurt, iki gün boyunca sayısız işkence gördü; dişleri kerpetenle çekildi, hamamböcekleri yedirildi.

Antalya Işkence 1

İŞKENCEYİ CEP TELEFONUYLA KAYDETTİLER

İşkence sırasında zanlılar, Vedat Kurt’a yapılan tüm işkenceleri cep telefonuna kaydetti. Kurt, yaralarının iyileşmesi beklendikten sonra serbest bırakıldı. Ancak iş yerinde çalışmaya devam ederek zanlıların telefonlarındaki görüntüleri kendi telefonuna aktardı ve savcılığa şikayette bulundu.

SÜREKLİ TEHDİT ALTINDA

Vedat Kurt, şikayetçi olduktan sonra tehditler almaya başladı. Her gün aynı kabusu yaşamaktan korktuğunu belirten Kurt, yetkililerden yardım istedi. Maaşını almak için masada bulunan parayı aldığını belirten Kurt, ailesinin tehdit edilmesi üzerine Antalya’ya geri döndüğünü söyledi.

Antalya Işkence 2

"ÇOK KÖTÜ MUAMELELERE MARUZ KALDIM"

Kurt, “Parayı kendilerine teslim etmeme rağmen çok kötü muamelelere maruz kaldım. Dişimi pense ile kırdılar, böcek yedirdiler, elektrik verdiler. Yaralarım iyileştirilip serbest bırakıldım” diyerek yaşadıklarını anlattı.