Antalya'nın Aksu ilçesinde, turistik tesislerde fahiş fiyat uygulamaları konusunda sıkı bir denetim gerçekleştirildi. Aksu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, özellikle Kemerağzı ve Kundu bölgelerindeki turistik tesislerde, fiyat etiketleri ve ruhsat kontrolleri yaptı. Denetimlerde eksikleri bulunan işletmelere uyarılar yapılırken, kurallara uymayanlar hakkında yasal işlemler başlatıldı.

Ekipler, Marketlerden SPA Alanlarına Kadar Her Yeri İnceledi

Aksu Belediyesi Zabıta Müdürü Hüseyin Çelik, denetimlerin kapsamına ilişkin yaptığı açıklamada, marketlerden hamam, SPA ve kapalı havuz alanlarına kadar geniş bir yelpazede inceleme yapıldığını belirtti. Çelik, “Bölgemizde fahiş fiyat uygulandığına dair gelen şikayetleri ciddiyetle ele aldık. Etiket kontrolü ve ruhsat denetimlerini titizlikle gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

Nargile Yasağı Kalkıyor Mu? Sektör ve Tüketiciler Gözlerini Cumhurbaşkanlığı'na Çevirdi Nargile Yasağı Kalkıyor Mu? Sektör ve Tüketiciler Gözlerini Cumhurbaşkanlığı'na Çevirdi

Denetimler Periyodik Olarak Sürecek

Aksu Belediyesi, ilçedeki turistik işletmelerin kalite standartlarına uygun çalışmasını sağlamak amacıyla denetimlerin periyodik olarak devam edeceğini duyurdu. Çelik, "Aksu’nun turizm imajını olumsuz etkileyecek hiçbir duruma izin vermeyeceğiz. Her turisti misafirimiz olarak kabul ediyoruz ve kanunlara uymayan işletmelere karşı taviz vermeyeceğiz" dedi.