Antalya'nın Kepez İlçesi Varsak Kanalı'nda devam eden temizlik çalışmaları sırasında iş makinelerinde meydana gelen arızalar, belirtilen sürede tamamlanamamasına yol açtı. Çalışmalar sırasında trafiğin kapatılmaması ekiplerin zor anlar yaşamasına neden oldu. Bu sebeple yolların trafiğe kapatılması kararı alındı.

İŞ MAKİNELERİ ARIZALANDI

Kepez İlçesi'nde bulunan Varsak Kanalı'ndaki temizlik çalışmaları, iş makinelerinde çeşitli arızaların meydana gelmesi nedeniyle planlanan sürede tamamlanamadı. Düden Şelalesi ile Kepez Askerlik Şubesi arasındaki 5,1 kilometrelik kısmı temizlenen kanalda, D650 karayoluna kadar olan 4,5 kilometrelik kısımda ise çalışmalar tamamlanamadı.

Çalışma güzergahında araç ve yaya trafiğinin yoğun olması nedeniyle, UKOME kararına istinaden gece saatlerinde çalışmalar yürütülüyor. Bu süreçte iş sağlığı ve güvenliği önlemleri alınarak uyarı levhaları kullanıldı ve tek şeritten araç geçişine izin verildi. Ancak, trafiğin tek şerit olması nedeniyle vatandaşlar ve ekipler arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı.

KAZALARDAN KIL PAYI KURTULDULAR

Yolun daraldığı kısımda çalışmalar yapan iş makineleri, yükleme sırasında araç trafiğinin devam etmesi nedeniyle birçok kazadan ramak kala kurtuldu. Bu durum, çalışmaların daha güvenli ve verimli bir şekilde yapılabilmesi için yolların kapatılmasını zorunlu kıldı.

TRAFİĞE KAPATILACAK CADDELER

Kanalın daha rahat temizlenebilmesi için, hafta içi normal mesai saatleri içerisinde Askerlik Şubesi ile D650 karayolu arasında kalan bölümdeki servis yolunu da içine alan Şelale Caddesi ile Ahmet Vefik Paşa Caddelerinin tamamen araç trafiğine kapatılması planlanıyor. Bu düzenleme ile ekiplerin çalışmalarını daha hızlı ve güvenli bir şekilde tamamlaması hedefleniyor.

Silifke Kalesi'nde Tılsımlı Mezar Tableti Bulundu: Tarihin Sırlarına Yolculuk Silifke Kalesi'nde Tılsımlı Mezar Tableti Bulundu: Tarihin Sırlarına Yolculuk

BELEDİYE'DEN VATANDAŞLARA UYARI

Antalya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları çalışmaların sürdüğü bölgelerde dikkatli olmaları ve trafik düzenlemelerine uymaları konusunda uyardı. Kanal temizliği çalışmalarının tamamlanması ile birlikte, bölgede yaşanan sel ve taşkın risklerinin de azaltılması amaçlanıyor.