Tarsus'ta Kanlı Hesaplaşma: Silahlı Saldırıda Bir Kadın Daha Hayatını Kaybetti Tarsus'ta Kanlı Hesaplaşma: Silahlı Saldırıda Bir Kadın Daha Hayatını Kaybetti

Antalya’da tarım sektörüne yönelik büyük bir adım atıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Elmalı ve Korkuteli ilçelerinde Antep fıstığı yetiştiriciliğine başlandı. Bu girişim, bölgedeki çiftçilere yeni bir gelir kapısı açarken, Antalya'nın tarımsal potansiyelini de artıracak.

Büyükşehir Belediyesi Hareket Geçti

Gaziantep ile özdeşleşmiş olan Antep fıstığı, Antalya’da ilk kez yetiştirilmeye başlanıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılında düzenlediği Antep Fıstığı Çalıştayı'nın ardından, bu ürün için en uygun koşullara sahip olduğu belirlenen Elmalı ve Korkuteli ilçelerinde çalışmalarını başlattı. Bu süreçte, çiftçilere fidan desteği sağlanarak, Antep fıstığı yetiştiriciliği için gerekli teknik eğitimler verildi.

1 Dekardan 150 Bin TL Gelir Beklentisi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antep fıstığı yetiştiriciliğiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Böcek, “Antalya’da Antep fıstığı yetişir mi sorusuna verdiğimiz en güzel cevap, gerçekleştirdiğimiz özverili çalışmalarla ortaya çıkıyor. Çiftçilerimize hibe ettiğimiz Antep fıstığı fidanları, yüksek verim dönemine ulaştığında, üreticilerimiz 1 dekar alandan ortalama 150 bin TL gelir elde edebilecekler” dedi.

Elmalı ve Korkuteli’de Eğitim ve Destek

Antalya Büyükşehir Belediyesi Bitkisel Üretim Eğitim Personeli Mehmet Emre Dalar, “2023 yılında yapılan çalıştayda Antalya’nın Antep fıstığı yetiştirmeye uygun olduğunu gördük. Elmalı ve Korkuteli ilçelerinde aşılama ve aşı gözleri hakkında teknik bilgiler verdik. Bu çalışmalar, yerel halkın tarımsal üretim kapasitesini artırmak adına büyük önem taşıyor” şeklinde konuştu.

Atıl Arazi Kullanımı ve Çiftçi Destekleri

Antalya Büyükşehir Belediyesi Elmalı Hizmet Şube Müdürü Bilal Kasap, “Çiftçi dostu Başkanımız Muhittin Böcek’in önderliğinde çiftçilerimizle birlikte fidan yetiştirmeye devam edeceğiz” dedi. Eğitmen Agah Haktan ise, “Bu tür projeler, çiftçilerin atıl bıraktığı tarım dışı arazileri değerlendirmesi ve ek gelir elde etmesi açısından oldukça önemli” açıklamasında bulundu.

Çiftçilerden Teşekkür

Elmalı ve Korkuteli ilçelerinde Antep fıstığı yetiştiriciliğine başlayan çiftçiler, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkür etti. Çiftçiler, “Büyükşehir Belediyesi’nin fidan ve eğitim desteği, bizim için çok önemli. Aldığımız bilgi ve destek, tahminimizin çok üzerinde. Başkan Muhittin Böcek’e sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.

Bu girişim, Antalya'nın tarım potansiyelini artırmak ve çiftçilere ek gelir sağlamak adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Antep fıstığı yetiştiriciliği, bölgedeki tarımsal çeşitliliği de artıracak ve ekonomik fayda sağlayacak.