Anadolu Üniversitesi, güz dönemi sınav sonuçlarını adayların erişimine açtı. Öğrenciler, harf notlarını öğrenirken, başarısız olanlar ve ortalamalarını yükseltmek isteyenler, tek ders sınavı yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. AÖF sisteminde DC, CD, CC, DD, FF, CB harf notlarının geçerliliği hakkında sorular gündemde. İşte detaylar...

AÖF Tek Ders Sınavı Var mı?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi'nde, mevcut sınav yönetmeliğine göre Bütünleme ve Üç Ders (önceki adı ile Tek Ders) Sınavı yapılmamaktadır. Ancak, örgün programlarda devam koşulunu yerine getiren ve FF ya da YZ harf notu alan öğrenciler, belirli şartlar altında tek ders sınavına girebilmektedir. Ayrıca, mezun olabilmek için alması gereken tüm derslerini tamamladığı halde Genel Not Ortalaması (GNO) 2.00’ın altında kalan öğrenciler, tek ders sınavıyla ortalamalarını yükseltebilirler.

Bolu Tünelinin Açılacağı Gün Ne Zaman, Bu Hafta Açılacak mı, Kaç Gün Kapalı Kalacak? Bolu Tünelinin Açılacağı Gün Ne Zaman, Bu Hafta Açılacak mı, Kaç Gün Kapalı Kalacak?

Tek Ders Sınavına Kimler Girebilir?

  • Örgün programlarda devam koşulunu yerine getiren öğrenciler,
  • Mezuniyet için tek ders sınavına girecek olan ve GNO'sunu 2.00’ın üzerine çıkarma ihtimali bulunan öğrenciler,
  • Sadece FF ya da YZ harf notu alan öğrenciler.

Tek Ders Sınavı Uygulama Esasları

  • Tek ders sınavına girmek için gerekli koşulları taşıyan öğrenci, akademik takvimde belirtilen tek ders sınav tarihinden 5 iş günü öncesine kadar fakülte veya yüksekokula dilekçe ile başvurmalıdır.
  • Tek ders sınavında ders geçme notu 50'dir ve bu sınav sonunda alınan başarı notu, belirli harf notu aralıklarına göre değerlendirilir.

AÖF Harf Notları: DC, CD, CC, DD, FF, CB Geçer mi?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminde kullanılan harf notları şu şekilde değerlendirilmektedir:

  • FF ve YZ harf notları: Başarısız anlamına gelir ve öğrenci bu derslerden kalmış sayılır.
  • DC, CD, CC, DD, CB harf notları: Belirli şartlar altında geçer not olarak kabul edilebilir. Ancak, öğrencinin GNO'su 2.00’ın altında ise bu harf notları geçersiz sayılabilir ve öğrenci bu derslerden başarısız sayılabilir.