Ardan Zentürk, Almanya'da yaşayan milyonlarca gurbetçinin gelecekte tahliye edilmesi gerektiğinde, bu süreç için bir master plan hazırlanması gerektiğini belirtti. Zentürk, bu uyarıyı yaparken, Almanya için Alternatif Partisi'nin (AfD) Türkler için çok ciddi bir risk oluşturduğuna dikkat çekti.

GURBETÇİLERİN GELECEĞİ İÇİN MASTER PLAN

ABD'li Askeri Analistten Skandal İtiraf: "Türkiye'ye Saldırı İçin Hazırlık Yapıyoruz" ABD'li Askeri Analistten Skandal İtiraf: "Türkiye'ye Saldırı İçin Hazırlık Yapıyoruz"

Türkiye'nin Almanya'daki milyonlarca gurbetçiyi, gelecekte oluşabilecek olumsuz senaryolara karşı tahliye etme ihtimaline yönelik hazırlık yapması gerektiğini belirten Zentürk, “Türkiye’nin Almanya’daki milyonlarca gurbetçiyi günü geldiğinde oradan tahliye etmek için bir master plan hazırlaması gerekiyor,” dedi.

AFD'NİN TEHDİT POTANSİYELİ

Ardan Zentürk, Almanya’da giderek güçlenen Almanya için Alternatif Partisi'nin (AfD) Türkler için büyük bir risk oluşturduğunu vurguladı. “dalga geçmiyorum. almanya için alternatif isimli parti türkler için çok ciddi bir risktir,” ifadelerini kullanan Zentürk, bu durumun ciddiye alınması gerektiğini belirtti.

TAHLİYE PLANININ ÖNEMİ

Gurbetçilerin olası tehlikelere karşı korunması ve ihtiyaç duyulması halinde Türkiye’ye güvenli bir şekilde dönüş yapabilmesi için kapsamlı bir tahliye planının hazırlanması gerektiğini savunan Zentürk, bu konuda acil adımlar atılmasının önemine değindi.