Bizi Birleştiren Hayat Gerçek Bir Hikaye Mi, Uyarlama Mı? Konusu Ne? Nerede Çekildi, Oyuncuları Kimler? Bizi Birleştiren Hayat Gerçek Bir Hikaye Mi, Uyarlama Mı? Konusu Ne? Nerede Çekildi, Oyuncuları Kimler?

İstanbul Pendik'teki Aydos Ormanı'nda çıkan yangın, ekiplerin havadan ve karadan yürüttüğü çalışmalarla kontrol altına alındı. Yangın, yaklaşık 3 saat süren müdahaleyle söndürüldü.

YANGIN İHBARI VE İLK MÜDAHALE

Çamlık Mahallesi Aydos Ormanı'nda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ile Orman Bölge Müdürlüğü, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 10 arazöz ve çevredeki ilçelerden gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etmeye başladı.

EKİPLERİN KOORDİNELİ ÇALIŞMASI

Alevleri söndürmek için olay yerine gelen vatandaşlar, polis ekipleri tarafından bölgeden uzaklaştırıldı. Bu sırada, çevrede güvenlik önlemleri alındı. Orman Bölge Müdürlüğü ile Türk Silahlı Kuvvetlerine ait yangın söndürme helikopterleri de söndürme çalışmalarına havadan destek verdi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, yangına 2 yangın söndürme uçağı ve 4 helikopterin yanı sıra itfaiye, AFAD, emniyet ve diğer ilgili birimlerin toplam 78 ekip ve 159 personelle müdahale ettiğini açıkladı. Yangının etkilediği alanın ise 4 hektar olduğu belirtildi.

YANGININ KONTROL ALTINA ALINMASI

Yangın, yaklaşık 3 saatlik yoğun bir çalışmanın ardından kontrol altına alındı. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenememiş olup, ilgili birimlerin olayla ilgili soruşturması devam etmektedir.

YETKİLİLERDEN UYARILAR

Yangın sonrası yapılan açıklamalarda, vatandaşların ormanlık alanlarda dikkatli olmaları ve yangın riskine karşı tedbirli davranmaları istendi. Ayrıca, yangın sırasında zarar gören alanların yeniden ağaçlandırılması için çalışmaların başlatılacağı bildirildi.

Aydos Ormanı'ndaki yangının kontrol altına alınmasının ardından, soğutma çalışmaları devam ediyor. Ekipler, yangının tekrar alevlenmemesi için gerekli önlemleri alıyor. Yangının etkilediği 4 hektarlık alanın tespiti ve zarar gören bölgenin yeniden ağaçlandırılması için planlamalar yapılıyor.