Asıl adı Ayşe Akyüz olan ve 80'li yıllarda seslendirdiği "Erkek Milleti" ve "Yemin mi Ettin" şarkılarıyla tanınan Ayşe Mine, kolon ve rektum kanseri teşhisiyle mücadele ediyor. Usta sanatçı, dün Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi’nde ameliyat oldu.

Onur Akay'dan Sağlık Durumu Açıklaması

Ses sanatçısı Onur Akay, Ayşe Mine'nin ameliyat olduğunu ve 63 yaşındaki sanatçının sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Akay, "Dün ameliyata alınan değerli sanatçımız Ayşe Mine, akşam saatlerinde ameliyattan çıktı. Oğlu Cenk Günaydın beni aradı ve bilgi verdi. Kanser iki yerde olduğu için doktorlar bu operasyonda büyük ameliyat için yer açtılar. Pazartesi günü onkoloji servisine gönderilerek kemoterapi ve radyoterapi tedavilerine başlanacak" dedi.

Ayşe Mine'nin Zor Günleri

Ameliyat sonrası Ayşe Mine ile görüşen Akay, sanatçının moralinin düşük olduğunu belirtti. Mine'nin, zor günlerinde iki çocuğu ve annesi ile oturduğu evini bile satmayı düşündüğünü ifade etti.

Ayşe Mine Kimdir?

Leyla dizisinin hikayesi nedir? Başrolde hangi oyuncular oynuyor? Leyla dizisinin hikayesi nedir? Başrolde hangi oyuncular oynuyor?

Ayşe Mine, 30 Ocak 1961 tarihinde İstanbul'da doğdu. Eğitim hayatına Mecidiyeköy 6 Ekim İlkokulu'nda başladı, ortaokul ve liseyi Mecidiyeköy Lisesi’nde tamamladı. 16 yaşında çıkardığı ilk 45'lik plağı "Demek ki Öyle" ile ünlendi. Müzik kariyerine pop müzikle başlayan Mine, 80'li yıllarda arabesk müziğe geçti ve "Erkek Milleti" plağı ile Altın Long Play Ödülü'nün sahibi oldu. 1986'da Murat Soydan ile başrollerini paylaştığı "Erkek Milleti" filmini çekti ve 1994'te "Mutlugiller" dizisinde rol aldı. Ergün Günaydın ile evliliğinden Cenk ve Berk adında iki oğlu bulunmaktadır.

Tedavi Süreci Devam Ediyor

Ayşe Mine'nin tedavi süreci, kemoterapi ve radyoterapi ile devam edecek. Sevenleri, sanatçının sağlığına kavuşmasını bekliyor.