İçişleri Bakanlığı, ehliyet sınıflarında yaş değişikliği ve ehliyet sınıfları arasında geçişi sağlayacak yeni bir düzenleme üzerinde çalışıyor. Bu kapsamda, B sınıfı ehliyet sahipleri için önemli değişiklikler planlanıyor.

Şubat Ayında Yürürlüğe Giren Değişiklikler

Geçtiğimiz Şubat ayında yürürlüğe giren 'Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' ile B sınıfı ehliyet sahiplerine 125 cc silindir hacmine kadar motosiklet kullanma izni verilmişti. Bu düzenleme, B sınıfı ehliyeti olan milyonlarca kişiye yeni bir ulaşım seçeneği sundu.

Yaş Şartlarında Düzenlemeler

İçişleri Bakanlığı, önceki yıllarda ehliyet sınıfları için yaş şartlarında çeşitli düzenlemeler yapmıştı. Örneğin, D sınıfı ehliyet için gereken yaş sınırı 26'dan 24'e, M, A1 ve B1 sınıfı ehliyetler için yaş sınırı ise 16'ya indirilmişti.

Yeni Düzenlemenin Detayları

Eylül ayında yürürlüğe girmesi planlanan yeni düzenleme, ehliyet sahipleri arasında heyecan yarattı. Düzenleme, farklı tipteki ehliyetler arasında geçişi kolaylaştırmayı hedefliyor. Bu değişiklikle birlikte, B sınıfı ehliyet sahipleri daha geniş bir araç yelpazesini kullanabilecek.

Meteoroloji’den Kritik Uyarı: İstanbul ve Birçok İlde Kuvvetli Sağanak Bekleniyor Meteoroloji’den Kritik Uyarı: İstanbul ve Birçok İlde Kuvvetli Sağanak Bekleniyor

Motosiklet Kullanımı Kolaylaşıyor

İddialara göre, yeni düzenleme kapsamında B sınıfı ehliyet sahipleri, 125 cc'lik motosikletleri kullanmak için yalnızca “motosikletler için uygulama direksiyon eğitimi” alarak şehir içi ulaşımı daha pratik ve ekonomik hale getirebilecek. Ayrıca, ilerleyen dönemlerde A2 sınıfı motosikletlerin de bu düzenlemeye dahil edilmesi planlanıyor.