Kosovalı golcü Vedat Muriqi, ikinci Süper Lig serüvenine başlamaya hazırlanıyor. Fenerbahçe'den ayrılmasının ardından Lazio ve Mallorca formaları giyen başarılı santrfor, dört yıl aradan sonra yeniden Türkiye'de forma giyecek.

BEŞİKTAŞ İLE ANLAŞMA AŞAMASINDA

Beşiktaş, santrfor bölgesini güçlendirmek için Vedat Muriqi ile ilgileniyor. Ciro Immobile'yi kadrosuna katan siyah-beyazlılar, Cenk Tosun ile sözleşme yenilemeyip, Vincent Aboubakar ile yollarını ayırmayı planlıyor. Bu nedenle golcü rotasyonunda ibreyi Vedat Muriqi'ye çevirdiler. Beşiktaş'ın Kosovalı futbolcuya 3 yıllık sözleşme teklif edeceği ve kulübü Mallorca ile pazarlıkların sürdüğü öğrenildi. Vedat Muriqi'nin de bu teklife olumlu baktığı belirtiliyor.

BEŞİKTAŞ'IN TRANSFER PLANLARI

Vedat Muriqi ile anlaşılması durumunda Beşiktaş'ın santrfor transferini kapatması bekleniyor. Ancak genç forvet Semih Kılıçsoy'un ayrılması halinde siyah-beyazlılar, forvet transferi için yeniden harekete geçebilir.

Ferdi Kadıoğlu’ndan Şok Eden Sakatlık Haberi! Ne Zaman Oynayacak, sahalara dönecek? Ferdi Kadıoğlu’ndan Şok Eden Sakatlık Haberi! Ne Zaman Oynayacak, sahalara dönecek?

MURİQİ'NİN PİYASA DEĞERİ VE PERFORMANSI

Güncel piyasa değeri 12 milyon Euro olan Vedat Muriqi, geçtiğimiz sezon Mallorca formasıyla 33 maçta 7 gol ve 2 asistlik bir performans sergiledi. Daha önce Türkiye'de Giresunspor, Gençlerbirliği, Çaykur Rizespor ve Fenerbahçe'de top koşturan Muriqi, Süper Lig'deki deneyimi ve kalitesiyle dikkat çekiyor.