Çin'in önde gelen otomotiv markalarından BYD'nin Türkiye'ye 1 milyar dolarlık yatırım yapma kararının ardından gözler, bir diğer Çinli otomobil üreticisi Chery'ye çevrildi. Türkiye'de Tiggo ve Omoda serileri ile büyük bir satış başarısı yakalayan Chery, en çok satan otomobil markaları arasında ilk 5'e girdi.

CHERY TÜRKİYE'DE FABRİKA NEREYE AÇACAK!

Bin TL’den Başlayan Fiyatlarla Arsa ve Tarlalar Satışta! Milli Emlak, Afyonkarahisar ve Diğer Şehirlerde Büyük İhale Baş Bin TL’den Başlayan Fiyatlarla Arsa ve Tarlalar Satışta! Milli Emlak, Afyonkarahisar ve Diğer Şehirlerde Büyük İhale Baş

Tiggo 7, Tiggo 8 ve Omoda 5 serileri ile Türkiye pazarında önemli bir yer edinen Chery, Türkiye'de yatırım yapmayı ciddi olarak değerlendirmeye başladı. Çin'den gelen otomobillere uygulanan yüzde 40 ek vergi sonrası Chery, Türkiye'de üretim yapmanın fizibilite analizlerine yoğunlaştı. Chery Türkiye Başkanı Si Fenghuo, "Hükümetin vergi düzenlemesi kararına saygı duyuyoruz. Mevcut durumu göz önüne aldığımızda; bir taraftan yapılan değişikliklere uyum sağlamak için çalışırken, diğer taraftan da ilgili Bakanlıklarla beraber Türkiye’de fabrika inşasının ve Türkiye’de üretimin fizibilite analizine yoğun bir şekilde çalışıyoruz. En kısa sürede Türkiye’de üretim gerçekleştirebilmek için çaba içerisindeyiz." dedi.

Chery 2

BAŞKA ÜLKELERDEN DE YATIRIMLAR OLACAK

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi olan BYD'nin Türkiye'ye yatırım yapma kararını açıklamasının ardından, başka firmaların da Türkiye'ye yatırım yapmaya hazırlandığını belirtti. Bakan Kacır, "Özellikle son 1 ayda 2 markayla artık son noktaya geldik demiştim. Biriyle nihayetinde imzayı atmış olduk. Bir diğeriyle de yakın zamanda imza atma ihtimalimiz olabilir ama diğerleriyle de halen iletişim sürüyor." dedi. Kacır, Çinli markalarla da iş birliklerinin artabileceğini ifade ederek, önümüzdeki dönemde benzer yatırım haberlerinin duyurulabileceğini belirtti.

Chery TÜRKİYE’DE ÖNEMLİ BİR PAZAR ELDE ETTİ

Chery, Türkiye'de Tiggo ve Omoda serileri ile büyük bir satış başarısı elde etti. En çok satan otomobil markaları arasında ilk 5'e giren Chery, Türkiye pazarında önemli bir oyuncu haline geldi. Ek gümrük vergisi sonrası, Chery'nin Türkiye'de üretim yapma planları daha ciddi bir şekilde gündeme geldi. Chery Türkiye Başkanı Si Fenghuo, Türkiye geneline yayılan yetkili satıcı ağı ile satış ve servis hizmetlerine devam edeceklerini belirtti.