Sağlıklı yaşam konusunda yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme gelen Prof. Dr. Canan Karatay, yeni bir uyarıda bulundu. Gençlerde artan tehlikeye dikkat çeken Karatay, "Vücudumuzun her hücresini zehirliyor" diyerek, vatandaşları yapay gıdalar ve toksinler konusunda uyardı.

El Titremeleri ve Bağırsak Sağlığı

YouTube kanalında konuşan Canan Karatay, gençlerde artan el titremelerinin temelinde bağırsak problemlerinin yattığını belirtti. Karatay, "Son zamanlarda el titremeleri çok arttı. Bunun sebebi, vücudun toksinlerle dolmuş olması ve sağlıklı gıdaların tüketilmemesi. Özellikle yapay gıdalar, sinir hücrelerine zarar vererek bu durumu tetikliyor" dedi.

İlaçlar ve Yan Etkileri

El titremelerinin bazı ilaçlardan kaynaklanabileceğini belirten Karatay, "Ağrı kesiciler, tansiyon ilaçları, antidepresanlar, uyku ilaçları ve antibiyotikler el titremelerine sebep olabilir. Bu durumun temeli bağırsak florasının bozulmasıdır" ifadelerini kullandı.

Parkinson ve Diğer Hastalıklar

Karatay, el titremelerinin parkinson hastalığı ile ilişkili olabileceğini belirterek, "Bu hastalık, beyindeki bazı nöronların ters işlemesiyle oluşur ve genellikle yanlış beslenme, uzun süreli ilaç kullanımı ve toksik maddelerden kaynaklanır" dedi.

Tarım İlaçlarının Tehlikesi

Tarım ilaçlarının vücuda zarar verdiğini vurgulayan Karatay, "Geçen sene Amerika'da 85 milyon ton tarım ilacı kullanıldı. Bu ilaçlar, vücudumuzun her hücresini zehirliyor ve birçok sağlık sorununa yol açıyor" ifadelerini kullandı.

Guava Meyvesi Fiyatı Ne Kadar, Nerede Yetişir, Nasıl Yenir, Tadı Nasıl, Günde Kaç Tane Yenir? Guava Meyvesi Fiyatı Ne Kadar, Nerede Yetişir, Nasıl Yenir, Tadı Nasıl, Günde Kaç Tane Yenir?

Uzak Durulması Gerekenler

Karatay, şekerli ve gazlı içeceklerin tehlikelerine dikkat çekerek, "Bu içecekler, sinir hücrelerine zarar veriyor ve el titremelerine sebep oluyor. Özellikle aspartam içeren diyet içecekler çok tehlikelidir. Gençlerimizi bu tür içeceklerden uzak tutmalıyız" dedi.