Yaz mevsimi, meyve çeşitliliği açısından oldukça zengin bir dönemdir. Ancak, İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, bazı meyvelerin aşırı tüketiminin sağlık sorunlarına yol açabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Kiraz ve Şeker Hastaları

Prof. Dr. Canan Karatay, özellikle şeker hastalarının kiraz tüketiminden kaçınmaları gerektiğini belirtti. Akşam yemeğinden sonra meyve tüketmenin tehlikeli olduğunu vurgulayan Karatay, ara öğünlerde meyve yememek gerektiğini ifade etti.

Zerdali Tüketimi Önerisi

Karatay, vişnenin çok sağlıklı olduğunu ve şekersiz kaynatılan vişne suyunun faydalarına dikkat çekti. Kayısının zerdaliye göre daha fazla şeker içerdiğini söyleyerek, mümkünse zerdali tüketilmesi gerektiğini belirtti.

Nektarin Yerine Şeftali

Mehmet Yalçınkaya’dan Göbek Yağlarını Eriten Limonlu Su Tarifi! Mehmet Yalçınkaya’dan Göbek Yağlarını Eriten Limonlu Su Tarifi!

Nektarinin genetiğiyle oynandığını ifade eden ünlü doktor, nektarin yerine şeftali tüketilmesini önerdi.

Kavun, Karpuz, Üzüm ve İncir Tüketiminde Dikkat

Ürik asit ve trigliserid yüksekliğine yol açabileceği için kavun, karpuz, üzüm ve incirin dikkatli tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Karatay, bu meyvelerin aşırı tüketilmesinin sağlık sorunlarına neden olabileceğini belirtti.

Koyu Renkli Meyveler Tercih Edilmeli

Sağlıklı insanların da bu dört meyveye dikkat etmesi gerektiğini söyleyen Karatay, böğürtlen, mürdüm eriği ve karadut gibi koyu renkli meyvelerin tercih edilmesini tavsiye etti.