Birçok festival filminde yapımcı olarak yer alan, "Kompartıman" kitabının yazarı ve "Kovan" filminin yapımcısı Canol Balkaya hayatını kaybetti. Ünlü yapımcı ve yazarın vefat haberi, sosyal medya hesaplarından duyuruldu.

Canol Balkaya Kimdir?

Canol Balkaya, Muş'ta doğdu, Ankara'da büyüdü. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü’nden mezun olduktan sonra eğitimine Hollanda Kraliyet Akademisi’nde devam etti. Sinema üzerine yüksek lisansını ise New York Institute of Technology’de tamamladı. Balkaya, Amerika’da özel ve yerel kanallarda çalıştı, yurtiçinde ve yurtdışında birçok festival ve karma sergide konuk sanatçı olarak yer aldı. Ulusal ve uluslararası pek çok sergi yönetti.

Kariyeri ve Hayatı

Canol Balkaya, sanatsal kariyerine heykelcilik ile başlamış, ardından sinema ve yazarlık alanlarına yönelmiştir. Kariyerinde birçok uzun metraj film projesinin yapımcı ve koordinatörlüğünü üstlenmiştir. Balkaya'nın ikinci kitabı olan "Kompartıman", edebiyat dünyasında da dikkat çeken bir eser olmuştur.

Yapımcı olarak da birçok önemli projeye imza atan Balkaya, "Kovan" filmi ile sinema dünyasında büyük bir iz bırakmıştır. Balkaya, sanata olan tutkusunu ve üretkenliğini hayatı boyunca sürdürmüştür.

Masumiyet Müzesi Dizisine Yargı’dan Başrol! Kaan Urgancıoğlu Anlaşmak Üzere… Masumiyet Müzesi Dizisine Yargı’dan Başrol! Kaan Urgancıoğlu Anlaşmak Üzere…

Neden Öldü?

Canol Balkaya'nın ölüm nedeni hakkında henüz net bir açıklama yapılmamış olsa da, sanat camiası ve sevenleri büyük bir üzüntü içindedir. Balkaya'nın vefatı, İletişim Yayınları tarafından, "Yazarımız Canol Balkaya hayatını kaybetti, çok üzgünüz. Ailesine, okurlarına ve tüm sevenlerine sabır dileriz" ifadeleriyle duyurulmuştur.