CHP içinde süren iç savaş giderek büyüyor. Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "50 sadık vekil" açıklaması sonrası parti içindeki gerilim arttı. CHP Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın sosyal medya üzerinden yaptığı sert çıkış, Kılıçdaroğlu'nu çileden çıkardı.

ÖZCAN'DAN SERT TEPKİ: "SEN TANRI MISIN?"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun "içeride sadık 50 vekilim var" açıklaması, CHP Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın tepkisine neden oldu. Özcan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı. "Geçen yıl bu zamanlar DEĞİŞİM adı altında Ankara'ya yürüyordum! Herkes sessizdi neredeyse! Yürüyüş sonunda koltuk attığım kişi Kurultay'da da, şimdi yaptıklarıyla da koltuk sevdasını gösteriyor! 50 sadık vekili varmış! Sen Tanrı mısın, tarikat lideri mi? Ne demek sadık vekil?" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu 2

KILIÇDAROĞLU'NDAN CEVAP: "CENAZEME KATILMANI İSTEMİYORUM"

Özcan'ın sert sözlerinin ardından Kemal Kılıçdaroğlu, sessizliğini bozarak sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Sana ilk ve son kez cevap veriyorum; Söylemediğim bir söz için ve dahi çıkan yalan haberi de tekzip ettiğim halde şu söylediklerine bak. Ne parti ahlakımızda ne de kültürümüzde senin yaptıklarının yeri yoktur. Cumhuriyet Halk Partisi'nin milletvekilleri yalnızca Anayasaya ve millete bağlıdır. Hakarete varan ifadeler kullandın sustum. Mustafa Kemal Atatürk'ün makamını temsil eden koltuğu fırlattın sustum. Ama edepsize had bildirmek, kırk yetim giydirmek gibiymiş derler… Serseri mayın gibisin. Dengeni yitirmişsin. Bu söylemlerinle partiyi zora sokuyorsun… Kimse söylemiyor, ben söyleyeyim; Aklını başına al… Tanju, ne kadar kin varmış içinde… Kinini daha da diri tut ve kork! 'Tanrı mısın?' Ne demek? Allah'a sığınırım. 'Tarikat lideri misin?' Ne demek? Hayatım tarikatlarla mücadele ederek geçti. Gün olur ecel vuku bulursa cenazeme katılmanı istemiyorum. Yazık sana, sana verdiğim emeklere…"

KILIÇDAROĞLU'NUN '50 SADIK VEKİL' AÇIKLAMASI

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde Vedat Yenerer'e verdiği röportajda "Siyaseti bırakmadım. Tam da ortasındayım" diyerek parti içinde hala etkin olduğunu belirtti. Yenerer'in "En az 50 milletvekilinin parti içinde size sadık olduğu iddiası konuşuluyor. Doğru mu?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Evet doğru" şeklinde cevap verdi. Bu açıklama, parti içindeki tartışmaları alevlendirdi.

KILIÇDAROĞLU’NA YAKIN BİR İSİM SHP’DE ROL ALACAK

30 Ağustos 2024 İstanbul açık yolla listesi, neresi hangi istikamet açık, alternatif yollar hangisi? 30 Ağustos 2024 İstanbul açık yolla listesi, neresi hangi istikamet açık, alternatif yollar hangisi?

Öte yandan, yeniden kurulan Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) ile ilgili Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu partinin arkasında olduğu ve muhalefetten koparacağı vekillerle siyasete dahil olacağı iddiaları gündeme geldi. CHP'ye yakınlığıyla bilinen Şaban Sevinç, Kılıçdaroğlu'na yakın bir ismin SHP içinde aktif rol oynadığını öne sürdü.