Kayıp Narin Güran İçin Kritik Gelişme: "Sonuca Çok Yaklaştık, İlk Gözaltı Gerçekleşti Kayıp Narin Güran İçin Kritik Gelişme: "Sonuca Çok Yaklaştık, İlk Gözaltı Gerçekleşti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, F-16 talebinin karşılanmasının Türkiye'nin önceliği olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, F-35 programına yapılan ödemelerin ardından yaşanan sürece değindi ve ABD'nin F-16'ları verme noktasına geldiğini vurguladı.

BİZ F-35 ÜZERİNDEN ZATEN ÖDEMEMİZİ YAPTIK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, F-35 programına yapılan ödemelere rağmen uçakların teslim edilmediğini hatırlattı. "Biz burada önceliğimiz F-16 talebimizin karşılanması. Alt kümelerde farklı durumlar olabiliyor ama biz oradaki parasal ilişkileri pek gündeme almak istemiyoruz. Çünkü biz F-35 üzerinden zaten ödememizi yaptık. Hatta 5 tane F-35 hangara da alınmıştı ama ne yazık ki olay farklı gelişti ve daha sonra ABD, bizim F-16'larımızı da vermeme noktasına dahi gelmişti" dedi.

BİDEN'DAN F-16 SORUNUNUN ÇÖZÜLECEĞİ SÖZÜ

Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşmede F-16 sorununun çözülmesi konusunda söz aldığını belirtti. "Son görüşmede ABD Başkanı Biden '3-4 hafta içerisinde F-16 sorunununu çözeceğim' dedi. Bizim için bu noktada önemli olan F-16 konusudur" diye konuştu.

F-16 MODERNİZASYONU ÇOK BAŞARILI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, F-16'ların ve parçalarının Türkiye'ye gelmesi halinde, mevcut teknik kadroların bu uçakları kullanıma hazır hale getirebileceğini ifade etti. "Bu uçakların ve parçalarının bize gelmesi halinde zaten bizim şu anda teknik kadrolarımız yeterlidir. Bu alanda bütün atölyelerimiz F-16 modernizasyonu konusunda çok çok başarılı" dedi.

SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Erdoğan, ilgili bakanlıklar ve kurumların süreci yakından takip ettiğini belirterek, kısa sürede sonuca ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. "Bu süreci gerek biz, gerek ilgili bakanlarımız ve kurumlarımız yakından takip ediyor ve kısa sürede netice alabilmek için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.