Bakan Murat Kurum, "Elimizi ayağımızı deprem bölgesinden çekmeyeceğiz. 21. yüzyılın en büyük seferberliğini 11 ilde yürütüyoruz. İnşallah her ay 25-30 bin konutumuzu tüm deprem bölgesinde teslim edip vatandaşlarımıza sağlam, güvenli konutlarda oturma imkanı sağlayacağız." dedi. Bu açıklama, deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlar için büyük bir umut oldu.

50 BİN ADIYAMANLI İÇİN YENİ KONUTLAR

Adıyaman'da yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Bakan Kurum, "Yaklaşık 16 bin konutun inşa faaliyetleri yürütülüyor. 50 bin Adıyamanlı vatandaşımız burada yaşayacak. Okuluyla, camisiyle, yeşil alanıyla örnek bir şehir olsun istiyoruz." dedi. Bakan Kurum, altyapı çalışmalarının da hızla ilerlediğini ve şehrin ihtiyaçları doğrultusunda binlerce kilometrelik altyapı hatlarının yapıldığını belirtti.

Çinli Elektrikli Otomobil Devi İflasın Eşiğinde! Çinli Elektrikli Otomobil Devi İflasın Eşiğinde!

76 BİN KONUT TESLİM EDİLDİ

Şu ana kadar deprem bölgesinde 76 bin konutun teslim edildiğini belirten Bakan Kurum, yıl sonuna kadar 200 bin konutun teslim edileceğini ifade etti. "Çabalarımızın meyvelerini konut teslimleriyle almaya başladık. Çok daha hızlı çalışacağız ve mesafe kat edeceğiz." dedi.

Bakan Kurum

HER AY 25-30 BİN KONUT TESLİM EDİLECEK

Bakan Kurum, "Her ay 25-30 bin konutumuzu tüm deprem bölgesinde teslim edip vatandaşlarımıza sağlam, güvenli konutlarda oturma imkanı sağlayacağız. Hedefimiz, 2025 sonuna kadar 11 ilimizde evine girmeyen depremzede kalmayacak." diyerek, Cumhurbaşkanı'nın talimatları doğrultusunda çalışmaların süreceğini belirtti.

ADIYAMAN'DA 45 BİN KONUT İNŞASI DEVAM EDİYOR

Adıyaman'da 8 bin 174 konutun hak sahiplerine teslim edildiğini belirten Bakan Kurum, 45 bin 444 konutun inşasının il ve ilçelerde devam ettiğini söyledi. "Deprem bölgesinin yeniden ayağa kalkması için durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Depremde kaybettiğimiz şehitlerimizin emanetine sahip çıkacağız." dedi.

11 İL ANADOLU'NUN YÜKSELEN YILDIZI OLACAK

Bakan Kurum, 11 ilin güçlü altyapısı, sanayisi ve turizmiyle bölgenin lider şehirleri konumuna geleceğini belirtti. "2025 yılına geldiğimizde 11 ilimiz artık deprem bölgesi olarak anılmayacak. 11 ilimiz Türkiye'nin kalkınma ve refah bölgesi olarak anılacak." diyerek, geleceğe dair umut verici açıklamalarda bulundu.