İzmir Alsancak Sahilde Cinsel İlişki Nerede, Nasıl Oldu, Kimlikleri Belli mi? İzmir Alsancak Sahilde Cinsel İlişki Nerede, Nasıl Oldu, Kimlikleri Belli mi?

Suç örgütü kurma ve yönetme ile kara para aklama suçlamalarıyla kasım ayında tutuklanan Dilan Polat, adli kontrol tedbirleri uygulanarak tahliye edildi. Bu karar, Polat'ın 9 ay süren tutukluluğunun ardından geldi ve kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Tahliye Kararı Nasıl Verildi?

Dilan Polat'ın avukatı Sevinç Horoz, müvekkilinin tutukluluk incelemesine itiraz ederek 8. ağır ceza mahkemesine başvurmuştu. Mahkeme, bu itirazı kabul etti ve yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol talebiyle Dilan Polat'ın tüm suçlardan tahliyesine karar verdi. Bu kararın ardından Polat, cezaevinden çıkarak özgürlüğüne kavuştu.

Engin Polat'a Tahliye Yolu Açılacak Mı?

Dilan Polat'ın tahliyesinin ardından gözler, eşi Engin Polat'a çevrildi. Ancak uzmanlara göre, Engin Polat ve diğer sanıklar için tahliye kararı şu aşamada pek mümkün görünmüyor. MASAK raporu, Engin Polat ve Sezgin Polat'ın suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve kara para aklama suçlarında başrol oynadığını belirtiyor. Bu nedenle, Engin Polat'ın tahliyesi için güçlü bir gerekçe bulunmuyor.

Mal Varlıkları Ne Olacak?

Dilan Polat ve Engin Polat'ın mal varlıklarıyla ilgili süreç de merak konusu. MASAK raporuna göre, Engin Polat ve Sezgin Polat'ın suçtan elde edilen mal varlıklarına el konulması ve bu varlıkların devlete devredilmesi bekleniyor. Ancak Dilan Polat'ın durumunda farklı bir senaryo söz konusu. Vergi Usul Kanunu'nun 359. maddesine göre, yanıltıcı belge düzenlemekten 18 ay ile 5 yıl arasında hapis cezası ve vergi ziyanına sebep olunan miktarın 3 katı oranında vergi cezası uygulanabilir. Bu durumda, Dilan Polat'ın mal varlığına el konulmayabilir.

4 Eylül'de Mahkemeye Çıkacaklar

Dilan Polat, Engin Polat ve diğer sanıklar, 4-5-6 Eylül tarihlerinde hakim karşısına çıkacak.