Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), ağustos ayı için güncel doğal gaz satış tarifesini açıkladı. Yeni tarifeye göre, konutlarda kullanılan doğal gazın fiyatı yüzde 38 oranında artırıldı.

BOTAŞ'tan yapılan açıklamada, doğal gaz toptan satış fiyatlarının piyasa koşulları, piyasa fiyat istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun tarife kararları ve maliyet unsuru olan alım-işletme giderlerindeki değişimler dikkate alınarak belirlendiği ifade edildi. Buna göre, 1 Ağustos 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni tarife ile;

Konutlarda kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatı yüzde 38 oranında artırıldı.

Yıllık doğal gaz tüketimi 300.000 Sm3 ve altında olan serbest tüketicilerin elektrik üretimi haricinde kullandıkları doğal gazın toptan satış fiyatında yüzde 33.1 oranında artış yapıldı.

Savunma ve Havacılık İhracatında Ağustos Ayında Yüzde 12,6 Artış Savunma ve Havacılık İhracatında Ağustos Ayında Yüzde 12,6 Artış

Bununla birlikte, elektrik üretimi için kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında ve yıllık doğal gaz tüketimi 300.001 Sm3 ve üzerinde olan serbest tüketicilerin elektrik üretimi haricinde kullandıkları doğal gazın toptan satış fiyatında herhangi bir değişiklik yapılmadı.