Sokak hayvanlarına yönelik yapılacak olan düzenleme kapsamında, Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Bu düzenleme ile sokakta başıboş bulunan köpeklerin kısırlaştırılması, sahiplendirilmesi ve bakım evlerinde tutulması sağlanacak.

Ünlü İsimlerden Tepki

Leyla: Hayat, Aşk ve Adalet Dizisi Hangi Kanalda? Yeni Bölüm Ne Zaman Yayınlanıyor? Leyla: Hayat, Aşk ve Adalet Dizisi Hangi Kanalda? Yeni Bölüm Ne Zaman Yayınlanıyor?

Yasaya karşı çıkan birçok ünlü isim sosyal medyada paylaşım yaparak, yasanın yasalaşmaması için çağrıda bulundu. Bu isimlerden biri de ünlü şarkıcı Ebru Polat oldu. Polat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile dikkatleri üzerine çekti.

Ebru Polat Köğek

Ebru Polat'ın Olay Paylaşımı

Ebru Polat, sokak köpeklerinin toplatılmasına karşı çıkarak, "Eğer sahiplenemiyorsanız maddi gücünüz var ise iyi bir otele ya da pansiyona yerleştirin hemen. Ya da arsa kiralayalım oraya koyalım hepsini. Ne bileyim oturma zamanı değil kalkın bir şeyler yapalım," dedi. Polat'ın bu paylaşımı kısa sürede viral oldu.