AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşlarına yapılacak zammın bu akşam netleşeceğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacağını belirtti. Milyonlarca emekliyi ilgilendiren bu önemli gelişme, maaşların 12-13 bin lira seviyelerine çıkmasını bekleyen emekliler için büyük bir merak konusu.

ZAM ÇALIŞMALARINDA SONA GELİNDİ

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşlarına yönelik zam çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Güler, "Bütçe imkanları nedir, bunun belirlenmesi gerekiyor. Bununla ilgili analizleri topladık, bu akşam itibarıyla Cumhurbaşkanımıza sunacağız, yarın Meclis Başkanlığı'na bunun vereceğiz. Bu akşam netleşecek. Şu an rakam söylemem doğru olmaz. Alternatifler var onlara bakıyoruz." dedi.

EMEKLİ MAAŞLARI 12-13 BİN LİRA OLABİLİR

Yapılacak zam ile en düşük emekli aylığının 12-13 bin lira seviyelerine çıkması bekleniyor. Bu zam, milyonlarca emeklinin gelirini önemli ölçüde artıracak. Emekliler, maaşlarına yapılacak zammın açıklanmasını sabırsızlıkla bekliyor.

EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN ÖDENİR?

Bağ-Kur ve SSK emeklileri için ödeme günleri, bağlı olunan kuruma göre değişiklik gösteriyor. Bağ-Kur emeklileri, emeklilik tahsis numarasının son iki hanesine göre her ayın 25-28’i arasında maaşlarını alıyorlar. SSK emeklileri ise tahsis numarasının son hanesine göre her ayın 17-26’sı arasında maaş ödemelerini alıyorlar.

ÖDENECEK FARK YÜZDE 100'Ü AŞABİLİR

Kök maaşı 6 bin lira seviyesinde olan bir emekliye şu an 10 bin lira maaş verildiği için aradaki fark yüzde 66 seviyesinde. Ancak, bu kök maaşı olan bir emekliye 13 bin lira maaş verildiğinde fark yüzde 116'ya yükseliyor. Bu da emekli maaşlarına yapılacak zammın ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.

Denizbank’tan Emeklilere Büyük Promosyon Fırsatı! Ağustos Ayına Özel 12.000 TL’ye Varan Promosyon İmkanı Denizbank’tan Emeklilere Büyük Promosyon Fırsatı! Ağustos Ayına Özel 12.000 TL’ye Varan Promosyon İmkanı