Evde bakım maaşları, her ay düzenli olarak ihtiyaç sahiplerine verilmeye devam ediyor. Ağustos ayı ödemeleri ise merak konusu. İşte, evde bakım maaşı hakkında bilmeniz gereken tüm detaylar.

Zamlı Evde Bakım Maaşı Ne Kadar?

2024 Temmuz zammı ile birlikte evde bakım maaşı 9 bin 77 TL oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) haziran ayı enflasyonunu yüzde 1,64, yıllık enflasyonu ise yüzde 71,60 olarak açıkladı.

Evde Bakım Maaşı Ödemeleri Ne Zaman Başlayacak?

Evde bakım aylıkları her ayın 15'inden itibaren hesaplara geçiyor. Maaşların durumu e-Devlet üzerinden sorgulanabiliyor.

SMS İle Evde Bakım Maaşı Sorgulama

Evde bakım aylığını SMS ile sorgulamak için Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile BAKIYE yazıp 4747'e SMS atarak bakiye takibi yapılabilir.

e-Devlet İle Evde Bakım Maaşı Sorgulama

e-Devlet üzerinden "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından sorgulama işlemi gerçekleştirilebilir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesi altında yer alır.

Bin TL’den Başlayan Fiyatlarla Arsa ve Tarlalar Satışta! Milli Emlak, Afyonkarahisar ve Diğer Şehirlerde Büyük İhale Baş Bin TL’den Başlayan Fiyatlarla Arsa ve Tarlalar Satışta! Milli Emlak, Afyonkarahisar ve Diğer Şehirlerde Büyük İhale Baş

Evde Bakım Maaşı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Evde bakım maaşı almak için gelir kriterlerinin uygun olması, bakıma muhtaçlık kriteri ve ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu gereklidir. Başvurular, engelli kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya İlçe Müdürlüklerine yapılır.