ABD'de hakkında yolsuzluk ve rüşvet soruşturması yürütülen New Jersey'nin Demokrat Senatörü Bob Menendez, mahkeme jürisi tarafından suçlu bulundu. Evinde binlerce dolar nakit para ve 13 külçe altın bulunan Menendez, 16 ayrı suçlamadan da suçlu bulundu.

Suçlu bulunmasının ardından gazetecilere açıklama yapan Menendez, masum olduğunu savunarak, “Kamu yeminimi asla ihlal etmedim. Hiçbir zaman ülkem için bir vatanseverden başka bir şey olmadım” dedi. Menendez'in avukatı Adam Fee ise, jürinin kararına şaşırdığını ve hayal kırıklığına uğradığını belirtti. Fee, kararı temyize götüreceklerini açıkladı.

DEMOKRATLAR İSTİFASINI İSTİYOR

Menendez'in suçlu bulunmasının ardından açıklama yapan Demokrat Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, “Senatör Menendez şimdi ülkemiz için doğru olanı yapmalı ve istifa etmelidir” dedi.

500 BİN DOLAR NAKİT PARA VE 13 KÜLÇE ALTIN BULUNMUŞTU

ABD Senatosu'nun Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Bob Menendez hakkında hazırlanan iddianamede, "siyasi nüfuzunu" New Jersey'den birkaç iş adamı ve Mısır hükümetine yardım etmek için kullandığı belirtilmişti. Menendez'in rüşvet olarak nakit para, külçe altınlar, iş tazminatı, lüks bir araç ve çok sayıda değerli eşya aldığı ifade edilmişti. Evinde yapılan aramada çoğu giysilerde ve dolaplarda saklanmış yaklaşık 500 bin dolar nakit para ve 13 külçe altın bulunmuştu. Menendez, yargı süreci tamamlanıncaya kadar geçici olarak görevinden ayrılma kararı almıştı.

TÜRKİYE KARŞITI EYLEMLERİYLE BİLİNİYOR

Her fırsatta yaptığı açıklamalarla Türkiye karşıtlığını dışa vuran Menendez, 2019'da sözde "Ermeni soykırımının resmen tanınması" karar tasarısının Genel Kurul'da oylanmasını talep etmişti. Ayrıca, 2016'da dönemin Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya mektup yazarak Türkiye'nin Yunanistan ve Kıbrıs'a karşı saldırgan davrandığını ileri süren Menendez, Doğu Akdeniz'deki varlığından dolayı Ankara'ya yaptırım uygulanmasını talep etmişti. Menendez'in ayrıca Türkiye'ye F-16 satışına karşı çıktığı biliniyor.

Bizi Birleştiren Hayat Yasemin kim? Kayra Zabcı'dan samimi açıklamalar! Bizi Birleştiren Hayat Yasemin kim? Kayra Zabcı'dan samimi açıklamalar!