Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımı, ilk maçında Hollanda ile karşı karşıya geldi. Setlerde 2-0 geriye düşmesine rağmen büyük bir geri dönüşe imza atan Filenin Sultanları, rakibini 3-2 mağlup ederek olimpiyatlara galibiyetle başladı.

Dominik Cumhuriyeti Maçı Öncesi Hazırlıklar

Milli takım, ikinci maçında Dominik Cumhuriyeti ile karşılaşacak. Perşembe günü oynanacak mücadele öncesi hazırlıklarını tamamlayan takım, maç için son antrenmanlarını yaptı.

Ferdi Kadıoğlu’ndan Şok Eden Sakatlık Haberi! Ne Zaman Oynayacak, sahalara dönecek? Ferdi Kadıoğlu’ndan Şok Eden Sakatlık Haberi! Ne Zaman Oynayacak, sahalara dönecek?

Dominik Doping 1

Dominik Cumhuriyeti'nde Doping Şoku

Dominik Cumhuriyeti Kadın Milli Voleybol Takımı'nın Paris 2024 kadrosunda yer alan orta oyuncu Lisvel Eve, doping testinin pozitif çıkmasının ardından olimpiyatlardan diskalifiye edildi. Kadrodan çıkarılan Eve'nin yerine Geraldine Gonzalez dahil edildi.

Lisvel Eve'e 4 Yıl Men Cezası

Lisvel Eve, doping sebebiyle büyük ihtimalle 4 yıl voleyboldan men cezası alacak. Eve, "Bu son derece üzücü bir durum. Kendimle ilgili çok kötü ve hayal kırıklığına uğradım. Vücudumdaki sıvı tutmayı kontrol etmek için kullandığım (furosemid) ilaç son VNL'de doping testine takıldı." dedi.

Filenin Sultanları'nın Maç Programı

Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımı'nın grup aşamasındaki maç programı şu şekilde:

  • 1 Ağustos: 10.00 Türkiye - Dominik Cumhuriyeti
  • 4 Ağustos: 10.00 Türkiye - İtalya