ABD'li Askeri Analistten Skandal İtiraf: "Türkiye'ye Saldırı İçin Hazırlık Yapıyoruz" ABD'li Askeri Analistten Skandal İtiraf: "Türkiye'ye Saldırı İçin Hazırlık Yapıyoruz"

Burkina Faso Geçici Devlet Başkanı İbrahim Traoré, Fransa'yı ülkesini istikrarsızlaştırmakla suçlayarak önemli iddialarda bulundu. Traoré, Fransa'nın Benin ve Fildişi Sahili'nin desteğiyle Burkina Faso'yu istikrarsızlaştırmaya çalıştığını belirtti ve ellerinde bu durumu kanıtlayan delillerin olduğunu söyledi.

FRANSA'YA CİDDİ SUÇLAMA

Başkan İbrahim Traoré, yaptığı açıklamada, "Fransa'nın, Benin ve Fildişi Sahili'nin yardımıyla ülkemizi istikrarsızlaştırmaya yönelik çalışmalar yürüttüğüne dair elimizde kanıtlar var," dedi. Traoré, bu iddiasını güçlendirmek için ellerindeki delilleri yakında uluslararası kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti.

"İZLER TAKİP EDİLDİ, ASKERLER DONATILDI"

Traoré, açıklamasında ayrıca şunları kaydetti: "Elimizde kanıtlar var. İzler takip edildi, askerler donatıldı." Bu ifadeler, Burkina Faso yönetiminin Fransa'nın müdahalelerini ciddi bir tehdit olarak algıladığını ve bu duruma karşı koymak için önlemler aldığını gösteriyor.

FRANSA PLANLARI İÇİN DESTEK ALIYOR

Burkina Faso lideri, komşu ülkeler Benin ve Fildişi Sahili'nin de Fransa'nın bu planlarına destek verdiğini iddia etti. Traoré, bu ülkelerin Fransa ile birlikte hareket ederek Burkina Faso'da istikrarsızlık yaratmaya çalıştığını öne sürdü.