Galatasaray, Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanş maçında bu akşam İsviçre'nin Young Boys takımını ağırlayacak. Sarı kırmızılı takım, rakibini eleyerek hem maddi hem de manevi açıdan büyük bir rahatlama sağlayacak.

Ayak Bastı Parası: 18.6 Milyon Euro

Galatasaray için bu akşamki Young Boys karşılaşması adeta kader maçı niteliğinde. Sarı kırmızılılar, rakibini eleyip Şampiyonlar Ligi'ne kalırsa, UEFA'dan 18 milyon 620 bin Euro ayak bastı parası almaya hak kazanacak. Ayrıca, sonraki aşamada alacağı her galibiyet ve beraberlik için ek para ödülleri kazanacak.

Fenerbahçe’de Amrabat İstanbul’a Ne Zaman, Saat Kaçta Gelecek, Uçak Bilgisi Nedir? Fenerbahçe’de Amrabat İstanbul’a Ne Zaman, Saat Kaçta Gelecek, Uçak Bilgisi Nedir?

Yayın Geliri: 9 Milyon Euro

Galatasaray, Devler Ligi'nde lig formatına kalırsa, minimum 9 milyon euro yayın geliri elde edecek. Yeni formatta galibiyet başına 2.1 milyon euro, beraberlik için ise 700 bin euro para ödülü verilecek. Galatasaray, lig formatında alacağı sonuçlarla kasasına önemli bir miktar daha koyabilir. Eğer sarı-kırmızılılar, lig formatından sonra bir üst tura kalırsa 1 milyon euro, son 16'ya kalmaları durumunda ise 11 milyon euro daha kazanabilir.

Tur Atlanırsa Transfer İmkânı

UEFA'dan gelecek olan bu paralarla, şu an kapalı olan transfer bütçesinde limit açılacak ve Galatasaray, başta sol bek olmak üzere takviye ihtiyacı duyulan mevkilere yeni oyuncular alabilecek.

Eleştiriler Azalacak, Özgüven Artacak

Süper Kupa'daki Beşiktaş mağlubiyeti ve Young Boys karşısında ilk maçta alınan yenilgi nedeniyle eleştirilen Okan Buruk ve oyuncular, bu maçla birlikte rahatlayacak ve takımın öz güveni yerine gelecek.

Ülke Puanında Çekya'yı Yakalama Şansı

Galatasaray’ın Young Boys karşısında alacağı bir galibiyet, UEFA ülke puanı sıralamasında halen 10. basamakta yer alan Türkiye'nin, 9. sıradaki Çekya ile arasındaki farkı kapatma şansını artıracak.

2 Farklı Galibiyet Gerekiyor

Deplasmandaki ilk maçı 3-2 kaybeden Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne girebilmek için bu akşamki maçı 2 farklı galip gelmek zorunda. Eğer müsabaka 1 farkla sarı kırmızılı ekibin üstünlüğüyle sona ererse, uzatmalara geçilecek. Uzatmalarda da sonuç değişmezse turu geçen tarafı penaltı atışları belirleyecek. Elenen takım ise yoluna UEFA Avrupa Ligi gruplarından devam edecek.