Erencan Yardımcı Nereli, Maliyeti, Kaç Yaşında, Oynadığı Takım ve Performans Bilgisi Erencan Yardımcı Nereli, Maliyeti, Kaç Yaşında, Oynadığı Takım ve Performans Bilgisi

Galatasaray Spor Kulübü, FIFA'nın geçtiğimiz günlerde Tete transferiyle ilgili olarak Shakhtar Donetsk'e ödenmesi gereken tazminat hakkında açıklamada bulundu. Sarı-kırmızılı ekip, sambacı futbolcu Tete için 2.389.776,24 Euro ödenmesine karar verildiğini duyurdu.

GALATASARAY TETE’İ KAP’A BİLDİRDİ

Galatasaray'ın Tete'yi transfer ettiği günden bu yana devam eden sorun, FIFA tarafından karara bağlandı. FIFA, Tete için Galatasaray'ın Shakhtar Donetsk'e 2.389.776,24 Euro ödemesine karar verdi. Bu karar, sarı-kırmızılı kulüp tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirildi.

Galatasaray Tete

Galatasaray'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 "FC Shakthar Donetsk tarafından profesyonel futbolcumuz Mateus Cardoso Lemos Martins ve Şirketimiz aleyhine FIFA nezdinde yaptığı başvuruya ilişkin olarak 11.07.2024 tarihinde FIFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu tarafından FC Shakthar Donetsk'in talebinin kısmen kabulü ile birlikte 2.389.776,24 Avro'nun, 8 Ağustos 2023 tarihinden itibaren işleyecek olan yıllık yüzde 5 faiz ile birlikte Mateus Cardoso Lemos Martins tarafından FC Shakthar Donetsk'e ödenmesine karar verilmiştir."

CAS NEZDİNDE TEMYİZ YOLU AÇIK

FIFA kararı uyarınca, Galatasaray ve Mateus Cardoso Lemos Martins (Tete) belirlenen tazminat miktarından müştereken ve müteselsilen sorumlu olacak. Galatasaray'ın yaptığı açıklamada, FIFA'nın 11.07.2024 tarihli kararına karşı CAS nezdinde temyiz yolunun açık olduğu ve kararın henüz kesinleşmediği belirtildi.

Galatasaray, tazminatın ödenmesi durumunda futbolcu Tete ile kulüp arasında yapılan anlaşma uyarınca ödenen tazminat tutarının futbolcuya rücu edileceğini belirtti. Bu durum, kulübün maddi yükünü hafifletmeyi amaçlıyor.