ABD ordusu, Suriye'nin kuzeydoğusunda PKK/YPG'nin kontrolündeki Haseke ilindeki üssüne 40 araçlık askeri bir konvoy gönderdi. Bu adım, ABD'nin bölgedeki askeri varlığını ve desteğini güçlendirme çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

PKK’YA ASKERİ TAKVİYE YAPILDI

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre, ABD'ye ait konvoy, dün gece Irak ve Suriye arasındaki El-Valid Sınır Kapısı'ndan geçerek Haseke'ye ulaştı. Konvoyda "Bradley" tipi zırhlı araçlar, mühimmat, prefabrik yapılar ve Avenger Hava Savunma Sistemi gibi çeşitli ekipmanlar bulunuyor. Bu konvoyun Haseke'ye bağlı Şeddadi ilçesindeki askeri üsse ulaştığı bildirildi.

HAVA DESTEKLİ SEVKİYAT

Konvoya ABD'ye ait helikopterler eşlik ederek güvenliği sağladı. Bu hareket, ABD'nin bölgedeki PKK’nın varlığını güçlendirme olarak yorumlanıyor.

ABD'li Askeri Analistten Skandal İtiraf: "Türkiye'ye Saldırı İçin Hazırlık Yapıyoruz" ABD'li Askeri Analistten Skandal İtiraf: "Türkiye'ye Saldırı İçin Hazırlık Yapıyoruz"

ÖNCEDEN DE TERÖRİSTLERE DESTEK VERİLMİŞTİ 

ABD ordusu, 25 Haziran'da da benzer bir şekilde Haseke'deki üslerine 40 araçlık bir askeri takviye göndermişti. Bu adımlar, bölgede istikrar sağlama ve güvenlik tehditlerine karşı önlem alma stratejilerinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.