Hatay'ın Dörtyol ilçesinde, nesli tükenme tehlikesi altında olan sarı benekli semender görüntülendi. Dörtyol ilçesine bağlı Üçkoz yaylasındaki evinin bahçesinde düzenleme yapan Bestami Ateş, çalıların arasında hareketsiz bir şekilde duran semenderi fark etti. İlk kez böyle bir canlıyla karşılaşan Ateş, şaşkınlıkla hayvana zarar vermeden onu güvenli bir alana taşıdı. Semenderi cep telefonuyla görüntüleyen Ateş, yaşadığı deneyimi şu sözlerle anlattı:

"Hayatımda İlk Kez Gördüğüm Bir Hayvandı"

Bestami Ateş, bahçesinde çalışırken semenderi fark ettiğini belirterek, "Yayla evinde ağacın altında bir yeri düzeltirken, gazelleri çıkarırken fark ettim. Siyahlığını ve beneklerini görünce korktum, ne olduğunu anlamaya çalıştım. Bir çubuk alarak yaprakları üzerinden açtım ve canlı bir semenderle karşılaştım. Ayaklarını açtı, irkildim, canlı olduğunu gördüm ve büyük ihtimalle hamile olduğunu düşündüm. İlk defa canlı olarak gördüğüm bu hayvan biraz da tuhafıma gitti. Nesli tükenen bir canlı olduğunu öğrenince doğaya geri bıraktım" dedi.

Hatay'da Kadın Girişimciler İçin Büyük Fırsat: Hibe Desteğine Onay Çıktı! Hatay'da Kadın Girişimciler İçin Büyük Fırsat: Hibe Desteğine Onay Çıktı!

Sarı benekli semenderlerin nesli tükenme tehlikesi altında olduğuna dikkat çeken uzmanlar, bu türün korunması ve yaşam alanlarının muhafaza edilmesi gerektiğini vurguluyor. Bestami Ateş’in dikkatli davranışı sayesinde bu nadir canlının zarar görmeden doğaya geri dönmesi sağlandı.