Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 30'u yerli üretim olmak üzere toplam 39 ilacın daha Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından geri ödeme listesine alındığını açıkladı. Bu önemli gelişme, özellikle kronik hastalıklardan muzdarip olan vatandaşlar için büyük bir kolaylık sağlayacak.

Oropouche Virüsü Türkiye'de Görüldü mü, Belirtisi Ne, Tedavi Yöntemi Nedir, Nasıl Bulaşır? Oropouche Virüsü Türkiye'de Görüldü mü, Belirtisi Ne, Tedavi Yöntemi Nedir, Nasıl Bulaşır?

SGK Hangi İlaçları Geri Ödeme Listesine Aldı?

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yaptığı düzenleme ile geri ödeme listesine alınan ilaçlar arasında, grip aşısı, immünglobulin, kronik böbrek yetmezliği ilacı, kronik immün trombositopenik purpura ilacı ve çeşitli antibiyotikler yer alıyor. Bakan Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İlaçların hastalarımıza şifa olmasını temenni eder, vatandaşlarımıza sağlıklı bir ömür dilerim" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar İçin Büyük Kolaylık

Geri ödeme listesine alınan bu ilaçlar, özellikle kronik rahatsızlıklara sahip hastalar için maddi açıdan büyük bir rahatlama sağlayacak. Bu sayede vatandaşlar, tedavi süreçlerinde daha az maliyetle ilaçlarını temin edebilecekler.