Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SGK prim borçlarını ödemeyen belediyeler hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, en borçlu beş belediyenin CHP yönetiminde olduğunu belirtti.

SGK Primlerinin Önemi Vurgulandı

A Haber'de konuşan Işıkhan, emekli aylıklarının ödenmesinde SGK primlerinin önemine dikkat çekti. "Belediyelerimizin yaklaşık 96 milyar lira prim borcu bulunmaktadır. Sosyal güvenlik sistemi içerisinde sigorta primleri neden önemlidir sorusunu da yanıtlamamız gerekiyor" dedi.

Bin TL’den Başlayan Fiyatlarla Arsa ve Tarlalar Satışta! Milli Emlak, Afyonkarahisar ve Diğer Şehirlerde Büyük İhale Baş Bin TL’den Başlayan Fiyatlarla Arsa ve Tarlalar Satışta! Milli Emlak, Afyonkarahisar ve Diğer Şehirlerde Büyük İhale Baş

Belediyelere Ceza Geliyor

Işıkhan, 1402 belediyeden 1307'sinin SGK borcu olduğunu ve bu borçların ödenmemesi durumunda icra işlemlerine başlanacağını duyurdu. "Belediyelerin toplam borcu 96 milyar TL. İBB'nin toplam borcu 3.3 milyar TL. 5 yılda 46 kat artmış. Belediyeler borcunu ödemezse icraya başvurulacak" ifadelerini kullandı.

Cami Arsası Alındı İddiaları Yalanlandı

Borçlara karşılık cami arsası alındığı haberlerini yalanlayan Işıkhan, "Borçlara karşılık hiçbir belediyeden cami arsası alınmadı" dedi.

Ekonomik ve Sosyal Güvenlik Vurgusu

Işıkhan, sosyal güvenlik sisteminin önemine değinerek, "Ekonomik krizler, doğal afetler, işsizlik, iş ve meslek hastalıkları gibi durumlara karşı vatandaşlarımızı korumak zorundayız. Topladığımız primler aracılığıyla vatandaşlarımıza sosyal güvence sağlıyoruz" dedi. Ayrıca, emeklilik döneminde vatandaşlara emekli aylığı ödeyerek maddi güvence sağlandığını belirtti.