Denizbank’tan Emeklilere Büyük Promosyon Fırsatı! Ağustos Ayına Özel 12.000 TL’ye Varan Promosyon İmkanı Denizbank’tan Emeklilere Büyük Promosyon Fırsatı! Ağustos Ayına Özel 12.000 TL’ye Varan Promosyon İmkanı

Ticaret Bakanlığı’nın hazırladığı ‘Motorlu Kara Taşıtlarının Ticari Hakkında Yönetmelik’ Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelikle birlikte ikinci el araç satışlarında güvenli ödeme sistemi kullanımı zorunlu hale getirildi.

Yeni Düzenlemeler Neleri Kapsıyor?

  • Güvenli Ödeme Sistemi: İkinci el motorlu kara taşıtı satışlarında sahte para ve ödeme sorunlarını ortadan kaldırmak amacıyla Güvenli Ödeme Sistemi kullanımı zorunlu olacak.

  • Sipariş Usulü ve Kapora: Kısmi ödeme alınan siparişlerde sipariş formu düzenlenmesi zorunlu hale getirildi. Alıcı, sipariş formunun düzenlendiği tarihten itibaren 14 gün içinde siparişini iptal edebilecek.

  • Yetki Belgesi Şartları: İş yeri açma ve çalışma ruhsatına sahip olma şartı yetki belgesi şartlarından çıkarıldı. Lise mezuniyeti şartı ise işletmeler için 1 Mart 2025'e kadar yapılan başvurularda aranmayacak.

Vatandaşlara Fiyat Teklifi Güvencesi

Taşıtını satmak isteyen vatandaşlar için yanıltıcı fiyat tekliflerini önlemek amacıyla elektronik ortamda sunulan ilk fiyat teklifiyle nihai teklif arasındaki farkın yüzde 5’ten fazla olmaması gerekecek.

Bu düzenlemelerle birlikte ikinci el araç satışında güvenlik ve şeffaflık sağlanarak dolandırıcılık vakalarının önüne geçilmesi hedefleniyor.