Küresel piyasalarda sancılı bir döneme girildiği şu günlerde, finans uzmanı İslam Memiş, borsa, dolar, euro, altın ve bitcoin gibi önemli yatırım araçları hakkında dikkat çekici öngörülerde bulundu. ABD Merkez Bankası (FED) geçen hafta faiz oranlarını sabit tutsa da, ekonomik verilerin ardından FED'in faiz indirimine hızla yöneleceği beklentisi güçlendi. Bu durum, ABD’de resesyon korkusunu tetikleyerek borsa endekslerinde büyük satış dalgalarına yol açtı.

İslam Memiş Piyasa Yorumlarıyla Neler Söyledi?

İslam Memiş, küresel piyasalarda yaşanan sert düşüşlerin sürpriz olmadığını belirterek, "Kara Pazartesi dediğimiz bir gün yaşadık ve haftaya küresel piyasalarda çöküşle başladık. Borsa ve Bitcoin tarafında çöküş olacağına dair sık sık uyarılarda bulunmuştum," dedi. Özellikle, ABD’de açıklanan tarım dışı istihdam verisinin beklentinin altında kalması ve Orta Doğu’daki jeopolitik gerilimlerin bölgesel savaşa dönüşmesi, piyasalarda sıkışmışlık durumunu artırdı.

Altın, Gümüş ve Döviz Kurları Ne Durumda?

İslam Memiş, dolar ve euro kurlarında yükselişlerin kaçınılmaz olduğunu belirtti. Altın ve gümüş fiyatlarının da bu düşüşlerden etkilendiğini ifade eden Memiş, altının ons fiyatının 2364 dolara, gümüşün ons fiyatının ise 26.50 dolara kadar gerilediğini söyledi. Yatırımcılara dikkatli olmaları gerektiği uyarısında bulunan Memiş, "Şu an oyun zamanı değil," diyerek, aralık ayında daha büyük dalgalanmaların yaşanabileceğine işaret etti.

Savunma ve Havacılık İhracatında Ağustos Ayında Yüzde 12,6 Artış Savunma ve Havacılık İhracatında Ağustos Ayında Yüzde 12,6 Artış

Bitcoin’de Neler Oluyor?

Kripto para piyasaları da küresel dalgalanmadan etkilendi. Bitcoin, bir günde yüzde 20 değer kaybederek 49 bin dolara kadar düştü. Şu anda ise 53 bin dolardan işlem görüyor. İslam Memiş, bu tür düşüşlerin ardından bankadan kredi çekip alım yapmayı düşünen yatırımcılara uyarıda bulunarak, "Bitcoin yüzde 20 değer kaybetti diye bankadan kredi çekip alım yaparsanız, iflas edersiniz. Bu tür hamleler yapmayın, hayatınızdan olursunuz," dedi.

Gelecekte Piyasaları Neler Bekliyor?

İslam Memiş, piyasalardaki bu sert düşüşlerin ardından daha büyük dalgalanmaların yaşanabileceğini belirterek, yatırımcıların dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Merkez bankalarının köşeye sıkıştığını ve faiz indirmek için bahane aradıklarını belirten Memiş, aralık ayında asıl büyük dalgalanmaların yaşanabileceğini söyledi.