Türkiye'de en çok tercih edilen yatırım araçları arasında yer alan altın fiyatları dalgalanmalı şekilde devam ederken, sık sık yaşanan düşüşler yatırımcıların tedirginlik duymasına neden oldu. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dikkat çeken piyasa tahmini ile gündeme gelerek, yıl sonu altın fiyatları için önemli açıklamalarda bulundu.

Merkez Bankalarının Faiz Kararları Altını Etkileyecek mi?

İslam Memiş, merkez bankalarının faiz kararlarının altın fiyatlarında belirleyici olacağını vurguladı. "Altın ve kripto para piyasası şu anda baskı altında. Ancak merkez bankalarının faiz indirimlerine başlamasıyla altın fiyatlarında yükseliş trendi bekliyorum," dedi.

Savunma ve Havacılık İhracatında Ağustos Ayında Yüzde 12,6 Artış Savunma ve Havacılık İhracatında Ağustos Ayında Yüzde 12,6 Artış

2024 Yılı Altının Yılı Olacak!

Memiş, jeopolitik gerilimler, küresel ekonomik belirsizlikler ve resesyon risklerinin arttığı bir dönemde, altının tekrar değer kazanacağını ifade etti. "2024 yılı altının yılı olacak," diyerek, elinde altın bulunduran yatırımcılar için yıl sonu gram altın beklentisini 3.000 - 3.500 TL aralığında tuttuğunu belirtti.