Denizbank’tan Emeklilere Büyük Promosyon Fırsatı! Ağustos Ayına Özel 12.000 TL’ye Varan Promosyon İmkanı Denizbank’tan Emeklilere Büyük Promosyon Fırsatı! Ağustos Ayına Özel 12.000 TL’ye Varan Promosyon İmkanı

Finans analisti İslam Memiş, TGRT Haber TV'ye yaptığı açıklamalarda, altın fiyatlarının ağustos ayında ve yıl sonuna kadar nasıl bir seyir izleyeceği konusunda tahminlerde bulundu. Memiş, gram altın fiyatının ağustos ayında 2700 TL, yıl sonunda ise 3000-3500 TL arasında olmasını beklediklerini belirtti.

GRAM ALTIN İÇİN KRİTİK HAFTALAR

Memiş, gram altının 2620 TL seviyelerinde seyrettiğini ve bu hafta ABD'den gelecek enflasyon verilerinin altın fiyatlarını etkileyebileceğini söyledi. "Perşembe ve cuma günü ABD'de enflasyon verilerini izleyeceğiz," diyen Memiş, yatırımcıları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

ALTIN YATIRIMINDA GEÇ KALMAYIN

Haziran ayında altın fiyatlarının düşüşte olduğunu hatırlatan Memiş, temmuz ayında ise yükseliş trendine girdiğini vurguladı. "Haziranda 2420 liradaydı, bugün itibarıyla 2600 lirayı test etti gram altın. Önümüzdeki ay 2700 lira, devamında 2900 yıl sonunda 3000-3500 lira beklentimiz var gram altında," dedi.

DOLAR YATIRIMI İÇİN UYARI

İslam Memiş, doların bir yatırım aracı olmadığını ve ödeme aracı olarak değerlendirilmesi gerektiğini bir kez daha hatırlattı. "Bana hala 'dolara yatırım yapmalı mıyız' diye soruyorlar. Dolar bir yatırım aracı değil ödeme aracıdır. Dolara yatırım yapılmaz," şeklinde konuştu.

BORSA VE KÜÇÜK YATIRIMCILAR İÇİN UYARILAR

Memiş, Borsa İstanbul endeksinin 11 bin puan üzerinde seyrettiğini belirterek, bundan sonra daha çok profesyonel yatırımcıların kazanç sağlayacağını ifade etti. Küçük yatırımcıları borsada dikkatli olmaları konusunda uyaran Memiş, "Vatandaş daha doğrusu küçük yatırımcı faiz gibi borsada da sürekli ben kazanacağım diyorsa bu yanlış bir tutum. Hamlelere dikkat etmek gerek," dedi.