İran'ın başkenti Tahran'da Hamas lideri İsmail Haniye'ye düzenlenen suikastın ardından, İsrail'in sessizliğini koruduğu, ancak İran ve Hamas'ın bu saldırıdan İsrail'i sorumlu tuttuğu bildirildi. Saldırıda kullanılan mühimmatın İsrail yapımı aerobalistik Rampage füzesi olduğu iddia ediliyor. Bu füzenin ateşlenmesi için İsrail'in F-35 uçaklarının İran'a kadar girerek saldırıyı gerçekleştirdiği düşünülüyor.

Rus Basınının Sorgulamaları

Moskova basını, İran envanterindeki Rus hava savunma sistemlerinin İsrail uçaklarını nasıl fark edemediği sorusunun cevabını arıyor. İran'da bulunan S-300, Tor-M1, 1L222 Avtobaza, Rezonans-N ve Nebo-SVU gibi gelişmiş hava savunma sistemlerinin İsrail'in saldırısını engelleyememesi tartışma konusu oldu.

F-35 ve Rampage Füzesinin Özellikleri

İsrail'in F-35 uçaklarından ateşlendiği düşünülen Rampage füzesi, yüksek tahrip gücüne sahip. Elbit Systems üretimi füze, Amerikan yapımı F-35 hayalet uçaklarının iç bölmesinde taşınıyor ve Yahudi devletinin cephaneliğindeki en uzun menzilli uçak bombalarından biri olarak biliniyor.

İsrail'in Saldırı Planı ve ABD Desteği

İsrail'in F-35 uçaklarıyla İran'a girebilmesi için ABD'nin tanker uçak desteği aldığı ve bu saldırının ABD'nin onayıyla gerçekleştirildiği düşünülüyor. İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ABD'den bu operasyon için gelişmiş teknoloji talep ettiği belirtiliyor.

Hava Savunma Sistemlerinin Yetersizliği

ABD'li Askeri Analistten Skandal İtiraf: "Türkiye'ye Saldırı İçin Hazırlık Yapıyoruz" ABD'li Askeri Analistten Skandal İtiraf: "Türkiye'ye Saldırı İçin Hazırlık Yapıyoruz"

Rus basınında yer alan yorumlarda, İran'ın hava savunma sistemlerinin İsrail uçaklarını neden fark edemediği sorgulanıyor. Uzmanlar, İran'ın radar sistemleri ile hava savunma sistemlerinin entegrasyon sorunlarının bu duruma neden olabileceğini belirtiyor.