İzmir'in Çeşme ilçesinde Alaçatı Mahallesi Deliklikoy mevkisinde çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Yangına havadan ve karadan yoğun müdahale devam ediyor.

ÇOK SAYIDA EKİP SEVK EDİLDİ

Alaçatı Mahallesi Deliklikoy mevkisinde henüz belirlenemeyen bir nedenle ormanlık alanda yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ait 2 uçak, 4 helikopter, 16 arazöz, 3 su ikmal aracı, 3 dozer ve yer ekibi sevk edildi. Yangının kontrol altına alınabilmesi için ekipler aralıksız çalışıyor.

Izmir Orman Yangını 2

RÜZGAR YANGININ ŞİDDETİNİ ARTIRDI

Yangının çıktığı bölgede rüzgarın etkili olması, alevlerin hızla yayılmasına neden oldu. Ekipler, yangını kontrol altına alabilmek için hem havadan hem de karadan yoğun müdahalede bulunuyor. Rüzgarın şiddetini artırmasıyla birlikte yangının kontrol altına alınması zorlaşırken, bölgedeki çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Meteoroloji’den Kritik Uyarı: İstanbul ve Birçok İlde Kuvvetli Sağanak Bekleniyor Meteoroloji’den Kritik Uyarı: İstanbul ve Birçok İlde Kuvvetli Sağanak Bekleniyor

Izmir Orman Yangını 1

BÖLGEDEKİ DURUM

Yangın, Alaçatı Mahallesi Deliklikoy mevkisinde geniş bir alanda etkili oluyor. Yangının söndürülmesi ve daha fazla yayılmasının önlenmesi için yoğun çaba sarf ediliyor. Ekipler, yangının kontrol altına alınması ve soğutma çalışmalarının başlaması için çalışmalarını sürdürüyor.