Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Resmi Gazete’de yayımlanan kararla yaş haddinden emekliye sevk edildi. 15 Temmuz hain darbe girişiminde gösterdiği dirayetle hatırlanan Çetin, o gece Jandarma Genel Komutanlığı’nı darbecilerden kurtarmak için harekatı yöneten isim olmuştu. Çetin, darbe girişimi sırasında imam lojmanında harekatı sevk ve idare ederek, Jandarma Genel Komutanlığı’nın kontrolünü geri almıştı.

Ali Çardakçı Yeni Jandarma Genel Komutanı Oldu

Arif Çetin’in emekliye sevk edilmesinin ardından yerine Orgeneral Ali Çardakçı atandı. Çardakçı'nın, Jandarma Genel Komutanı olarak atandığı karar Resmi Gazete’de duyuruldu. Kararda, "Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, 2803 sayılı Kanunun 13. maddesi gereğince 01 Eylül 2024 tarihinden itibaren yaş haddi nedeniyle emekliliğe sevk edilmiş, yerine 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 11. maddesi gereğince Orgeneral Ali Çardakçı atanmıştır" ifadeleri yer aldı.

Kayıp Narin Güran İçin Kritik Gelişme: "Sonuca Çok Yaklaştık, İlk Gözaltı Gerçekleşti Kayıp Narin Güran İçin Kritik Gelişme: "Sonuca Çok Yaklaştık, İlk Gözaltı Gerçekleşti

15 Temmuz Gecesi: Çetin’in Unutulmaz Direnişi

15 Temmuz gecesi, Jandarma Genel Komutanlığı'nda darbecilere karşı verilen mücadelede önemli rol oynayan Çetin, operasyonu cami imamının lojmanından yönetmiş ve darbecilere karşı direnişi başarıyla koordine etmişti. Çetin, darbe gecesi yaşananları daha sonra Meclis Araştırma Komisyonu’nda detaylı olarak anlatmış ve darbenin FETÖ tarafından yapıldığını o gece anladıklarını ifade etmişti.