Kahramanmaraş'ta 6 Şubat depremlerinde yıkılarak 76 kişinin hayatını kaybettiği ve 10 kişinin yaralı kurtarıldığı Ebrar Siteleri'ndeki K Blok ile ilgili davanın 2’nci duruşması Kahramanmaraş 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada tutuksuz 7 sanık 'Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan 22.5’ar yıla kadar hapis istemiyle yargılandı. Binada ailesini kaybeden Yasemin Kozaklı, sorumluların cezalandırılmasını isteyerek, "Bina değil puzzle yapmışlar" dedi.

EBRAR SİTESİ’NİN YERİNİ DAHİ BİLMİYORUM

Duruşmada ilk olarak Hüseyin Nar savunma yaptı. Nar, "Zirve Yapı Kooperatifi üyesi değilim, Ebrar Sitesi’nin yerini dahi bilmiyorum. İsim karışıklığı olduğunu soruşturma aşamasında savcıya da söylemiştim. Beraatimi talep ediyorum" dedi.

LÜTFİ TİMURBANGA SUÇLAMALARI REDDETTİ

Kooperatif 2’nci başkanı Lütfi Timurbanga ise suçlamaları reddederek, "Ev sahibi olabilmek için kooperatife üye oldum ve yönetim kurulunda yer aldığımı sonradan öğrendim. Kooperatif faaliyetlerinden dolayı herhangi bir para almadım, sadece ev sahibi olabilmek için üye aidatını yatırdım" dedi.

“BİNA DEĞİL PUZZLE YAPMIŞLAR. AİLEMİ 6 GÜN ARADIK”

Binada annesi, babası ve kardeşini kaybeden Yasemin Kozaklı, "Daireyi 2007 yılında Ahmet Doğan vasıtasıyla aldılar. 8 katlı bina depremde 2 kata düşmüştü neredeyse. Bina değil puzzle yapmışlar. Ailemi 6 gün aradık, kendi imkanlarımızla 6’ncı gün çıkarabildik enkazdan. Ailemin kanı yerde kalsın istemiyorum" dedi.

NAR’IN DOSYASI TEFRİK EDİLDİ, DOSYA YENİDEN BİLİRKİŞİYE GÖNDERİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Narin Güran Açıklaması: Caniler En Ağır Cezaya Çarptırılacak Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Narin Güran Açıklaması: Caniler En Ağır Cezaya Çarptırılacak

Duruşma sonunda mahkeme heyeti, Hüseyin Nar’ın dosyasının isim benzerliğinden dolayı tefrik edilmesine, gerçek Hüseyin Nar’ın tespit edilerek suç duyurusunda bulunulmasına ve dosyanın yeniden bilirkişiye gönderilmesine karar verip davayı 17 Ekim’e erteledi.

ADALETİN GECİKMESİNİ KABUL ETMİYORUZ

Duruşma sonunda açıklama yapan Avukat Mustafa Mert Doğan, "Sanıklar bilinçli taksirden yargılanıyor ancak olası tasarla yargılanmalılar. Kamu görevlilerinin yargılanması için Kahramanmaraş Valiliği'nden soruşturma izni talep edildi ancak dönüş yapılmadı. Adaletin gecikmesini kabul etmiyoruz" dedi.