Kemal Sunal, Müjde Ar, Adile Naşit ve Şener Şen'in başrollerini paylaştığı 1978 yapımı Yeşilçam klasiği Kibar Feyzo, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine bağlı Kavalcık Köyü'nde (eski adıyla Harran) çekilmişti. Film, yayınlandığı dönemde olduğu gibi bugün de televizyon ekranlarında büyük ilgiyle izlenmeye devam ediyor.

Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım Evlendi: Roma'da Gerçekleşen Büyüleyici Törenin Tüm Detayları Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım Evlendi: Roma'da Gerçekleşen Büyüleyici Törenin Tüm Detayları

66C60B492A36A3Daf145Fd75

Kibar Feyzo'nun Çekildiği Köyde Değişim

Kibar Feyzo filmi, tıpkı Asi ve Ezo Gelin gibi pek çok yapımın çekildiği Kavalcık Köyü'nde gerçekleştirildi. Hatay'ın Reyhanlı ilçesine bağlı olan bu köy, Kemal Sunal'ın başrolde olduğu filmle tanınır hale geldi. Filmin çekildiği yerlerden biri olan Maho Ağa'nın (Şener Şen) konağı, köyün en dikkat çeken noktalarından biri oldu.

66C60A342A36A3Daf145Fd6B

Deprem Sonrası Köyün Durumu

Kibar Feyzo'daki tarihi konak, Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle büyük hasar gördü. Konağın bazı duvarları yıkılmış ve çatısı hasar almış durumda. Ancak, Kavalcık Mahallesi'nde genel olarak hiçbir bina tamamen yıkılmadı. Filmde ağalık düzenine kara mizah çerçevesinde yaklaşan Kibar Feyzo, toplumcu gerçekçi bir nitelik taşıyordu.

66C60C122A36A3Daf145Fd7D

Köyün Son Hali Şoke Etti

Kibar Feyzo'nun çekildiği köyün son hali sosyal medyada büyük ilgi gördü ve şoke edici bulundu. Özellikle deprem sonrası yaşanan değişimler, filmle özdeşleşen mekanların durumu, köyün geçmişi ve bugünü hakkında pek çok yorum yapıldı.