Geçirdiği beyin kanaması sonrası 10 yıldır bitkisel hayatta olan ünlü sanatçı Kenan Işık, hayatını kaybetti. 21 Mart 2014 tarihinde spor salonunda düşerek beyin kanaması geçiren Işık, uzun süredir evinde tedavi görüyordu. İşte Kenan Işık'ın son 10 yılı..

Kenan Işık, 21 Mart 2014 tarihinde gittiği spor salonundaki saunadan çıkarken ayağının kayması sonucu yere düşerek başını sert zemine çarptı ve komaya girdi. Amerikan Hastanesi'ne kaldırılan Işık, 3,5 saat süren bir ameliyatın ardından yoğun bakımda tedavi altına alındı. Daha sonra Almanya'nın Baden Württemberg eyaletindeki bir nöro-rehabilitasyon merkezine götürüldü ve burada tedavisine devam edildi.

Almanya'da başlayan tedavisi sonrasında Kenan Işık, eşi Beril Işık tarafından Türkiye'ye getirilerek evde tedavi edilmeye başlandı. Beril Işık, Kenan Işık’ın söylenenleri duyduğunu fakat tepki veremediğini belirtti. 2020 yılında yaptığı açıklamada, "Yoğun bir şekilde fizyoterapi ve ergoterapi görüyor. Bakışlarıyla etrafındakini takip edebiliyor. Artık gözleriyle iletişim kurabiliyor" dedi.

Leyla dizisinin hikayesi nedir? Başrolde hangi oyuncular oynuyor? Leyla dizisinin hikayesi nedir? Başrolde hangi oyuncular oynuyor?

Kenan Işık'ın bakımını üstlenen ailesi, sanatçının tıpkı hafızalardaki gibi olduğunu belirtti. Arkadaşı Ozan Zeybek, "Kenan Işık bıraktığınız gibi. Her gün sakal tıraşı yapılıyor ve besin takviyesi veriliyor. Yatan hastalarda genellikle yaralar çıkar, zayıflama olur. Kenan Işık bıraktığınız gibi" ifadelerini kullandı.

Son Yolculuğuna Uğurlanacak

Hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı ve sunucu Kenan Işık'ın cenazesi 31 Temmuz'da toprağa verilecek. Işık için İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) bir tören düzenlenecek. Cenazesi, Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'na defnedilecek.

Kenan Işık, beyin kanaması geçirdiği 2014 yılından bu yana yoğun bir tedavi süreci geçirdi. Almanya'da başlayan ve Türkiye'de devam eden tedavi sürecinde ailesinin büyük desteğiyle yaşamını sürdüren Işık, 76 yaşında hayata veda etti.